De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

Utrecht Cares: vrijwillige hulp voor maatschappelijke organisaties

Utrecht, vrijdag 1 februari 2013

Utrecht Cares: vrijwillige hulp voor maatschappelijke organisaties

Utrecht Cares is een eigentijdse vrijwilligersorganisatie. Door vrijwilligerswerk 100% flexibel te maken, activeren zij jonge, hoogopgeleide Utrechtenaren om vrijwilligerswerk te doen. Met een poule van inmiddels 1200 enthousiaste vrijwilligers ondersteunt Utrecht Cares de maatschappelijke organisaties in de stad Utrecht. Maakt uw organisatie al gebruik van deze flexibele hulpbron?

Veel maatschappelijke organisaties hebben behoefte aan vrijwilligers. Maar vaak merken zij dat vrijwilligers zich niet meer voor een lange periode aan een activiteit of organisatie willen verbinden. Utrecht Cares biedt de oplossing. Zij ondersteunen maatschappelijke organisatie bij structurele activiteiten door de inzet van flex-vrijwilligers. Zij helpen bijvoorbeeld bij huiswerkbegeleiding in Zuilen, taalles voor allochtone vrouwen of een muziekavond met mensen met een verstandelijke beperking.
De flex-vrijwilligers zorgen voor extra handen en aandacht tijdens de activiteiten, zo komt er tijdens het doen van vrijwilligerswerk een waardevolle ontmoeting tot stand, voor zowel de hulpbehoevende als de vrijwilliger.
Stadsmanager Evelien van Wieringen: "Inmiddels werken wij samen met ruim 20 maatschappelijke organisaties in Utrecht. Zij zijn erg enthousiast over onze vrijwilligers. Het zijn jonge, slimme mensen die na een korte uitleg zelfstandig aan de slag kunnen. Doordat zij zich bewust inschrijven voor een bepaalde activiteit zijn ze enthousiast om direct aan de slag te gaan."

Alle activiteiten van Utrecht Cares zijn te vinden op de website www.utrechtcares.nl. De activiteiten richten zich op 5 doelgroepen: ouderen, migranten, dak- en thuislozen, mensen met een beperking en kinderen in achterstandssituaties. Vrijwilligers kunnen zich online aanmelden voor een activiteit die aansluit bij hun eigen interesse en agenda. Door vrijwilligerswerk flexibel aan te bieden, is het ook te combineren met een drukke baan of actief sociaal leven. Aangesloten vrijwilligers zijn dan ook enthousiast over het concept. Vrijwilligster Anke: "Bij vrijwilligerswerk op een vast moment, zou ik het gevoel hebben dat het net niet lukt om alles te combineren. Nu help ik wanneer het mij uit komt. Juist het flexibele maakt het mogelijk om het ook te kunnen doen."

meer informatie

Utrecht Cares is onderdeel van Stichting Nederland Cares. Bent u als organisatie op zoek naar enthousiaste vrijwilligers of wil je je inzetten als flexibele vrijwilliger? Neem dan een kijkje op www.utrechtcares.nl of neem contact op via info@utrechtcares.nl

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support