De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

Broodhelden gezocht

Utrecht, woensdag 13 juni 2018

Draag jij graag bij aan een schone en leefbare omgeving? Meld je dan aan als broodvergistermedewerker en haal oud brood op uit de wijk. Leuk vrijwilligerswerk of dagbesteding in je eigen buurt!

Oud brood op straat gooien vervuilt je buurt. Het trekt namelijk ongedierte aan zoals ratten en muizen. Daarom heeft Reinaerde het project Brood=Energie bedacht, waarbij brood wordt hergebruikt voor biogas. Met dat gas koken bijvoorbeeld vrijwilligers van de stadstuin Food for Good hun groenten en verwarmen ze hiermee in de winter hun keet. Beter voor de wijk en beter voor het milieu dus!

Buurtbewoners gooien hun oude brood in gele klikobakken. Je deze bakken op en brengt die naar een van de broodvergisters in Park Transwijk, het Julianapark of Kinderboerderij Gagelsteede. Daar breek je het brood in kleine stukjes en stopt het in de vergister. Die maakt er vervolgens biogas van. Marjolijn van Batenburg, projectmedewerker bij Reinaerde: `In brood zit natuurlijk veel energie en we geven op deze manier die energie terug aan de wijk.`

Meedoen
Je mag als broodvergister-medewerker aan de slag als je een Wlz-indicatie of een WMO-beschikking hebt voor een maatwerkvoorziening (arbeidsmatige activering). Maar ook stagiairs en buurtbewoners die het leuk vinden om als vrijwilliger buiten te werken zijn van harte welkom.

Meer informatie
Op zoek naar gezellig werk in de buitenlucht? Meld je dan aan als broodvergister-medewerker bij Reinaerde.

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support