De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

Dagactiviteitencentrum De Gildenborgh

Organisatie: AxionContinu
Terug naar overzicht

Het dagactiviteitencentrum biedt in een dagstructuur verschillende activiteiten aan. Zoals koffiedrinken, beweegactiviteiten, tekenen en schilderen, wandelen, spelletjes doen, zingen en geheugentraining. U kunt meedoen aan de activiteiten die bij u passen. Onze medewerkers kijken samen met u wat voor u zinvol en prettig is.

Activiteit

Activiteit(en)

zorg / mantelzorg

Voor wie

Leeftijdsgroep

senioren

Doelgroep(en)

dementie, niet-aangeboren hersenletsel, geen specifieke doelgroep

Voorwaarden

Dagactiviteitencentrum De Gildenborgh is bedoeld voor ouderen en mensen met niet-aangeboren hersenletsel die, als aanvulling op de mantelzorg of professionele hulp thuis, extra ondersteuning nodig hebben om in hun dagelijkse leven te blijven functioneren.

Het dagactiviteitencentrum biedt u behandeling, verzorging, begeleiding en activiteiten afgestemd op persoonlijke leefstijl, rekening houdend met uw mogelijkheden. De dagbehandeling heeft een signalerende, bemiddelende en adviserende functie. Onder eindverantwoording van de SOG (Specialist Ouderen Geneeskunde) werken de medewerkers van de dagbehandeling samen met verschillende disciplines zoals de fysio- en ergotherapeut, logopedist, case manager dementie en de psycholoog. In samenwerking met u en de betrokken disciplines wordt een zorgplan opgesteld. Afhankelijk van de zorgvraag kan de SOG u verwijzen naar de verschillende disciplines. Minimaal twee keer per jaar bespreken wij met u en/of uw mantelzorger uw zorgplan.

Omgeving

Wijk

Zuidwest

Begeleidingsvorm

in de groep, individueel

Werkwijze/methodiek

Op maat én samen
U krijgt een programma op maat dat bij u past. Zoveel mogelijk activiteiten vinden in een groep plaats. Is bewegen bijvoorbeeld goed voor u, dan is het wel zo leuk om met anderen een beweegactiviteit te doen. Samen schilderen aan een grote tafel is veel gezelliger dan alleen. Onze medewerkers kijken steeds wat u als bezoeker prettig vindt.

Toegankelijkheid

gehandicaptentoilet, lift, rolstoeltoegankelijk

Tijd

Dagen

  ochtend middag avond
maandag      
dinsdag      
woensdag      
donderdag      
vrijdag      
zaterdag      
zondag      

Tijd

De dagactiviteiten beginnen om 10.00 uur en eindigen om 15.30 uur.

FinanciŽn

Opmerkingen

Voor het dagactiviteitencentrum en het vervoer heeft u een indicatie nodig. U kunt zich hiervoor aanmelden bij het buurtteam in uw wijk. Uw huisarts en de medewerkers van het dagactiviteitencentrum kunnen u daarbij helpen. Zodra het indicatiebesluit binnen is, maken
medewerkers een afspraak met u en uw familie voor een kennismaking.

De dagbehandeling is een voorziening van de Wet Langdurige Zorg (Wlz). De kosten hiervoor en de eigen bijdrage vinden plaats volgens de landelijke beleidsregels.

WMO

het betreft wmo voorziening:

dagondersteuning vraagteken, dagbegeleiding vraagteken

Wijzigingsdatum: 2022-01-19

Foto 1 van 2

Sfeerimpressie van Dagactiviteitencentrum De Gildenborgh bij  AxionContinu

Foto 2 van 2

Sfeerimpressie van Dagactiviteitencentrum De Gildenborgh bij  AxionContinu

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support