De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

RTV Utrecht: De kracht van binnen

Utrecht, dinsdag 20 december 2011

RTV Utrecht: De kracht van binnen

RTV Utrecht zendt vanaf zaterdag 17 december vier weken lang de serie `De kracht van binnen`, vierluik over Utrechtse psychiatrie, uit. De serie is in samenwerking met Altrecht gemaakt en heeft als doel het stigma rond psychiatrische patiënten weg te nemen.

Dit jaar viert Altrecht haar 550-jarige bestaan. In 1461 stichtte Willem Arntsz in Utrecht een ‘Gasthuys voir die dulle lude’, oftewel een ‘gasthuis voor geesteszieken’ waarmee de basis voor het huidige Altrecht werd gelegd. Door middel van onder andere `De kracht van binnen` wil Altrecht laten zien hoe de psychiatrie het leven van een drietal patiënten kleurt en hoe zij werken aan herstel.

De eerste aflevering  van `De kracht van binnen` (17 december) vertelt de geschiedenis van Altrecht, een instelling voor geestelijke gezondheidszorg in de provincie Utrecht.
In de vervolgafleveringen vertellen Xia, Merel en Michael in indringende portretten over hun weg naar herstel. Deze afleveringen zijn 24, 31 december en 7 januari. De eerste uitzending is om 7.20uur en wordt daarna ieder uur de uitzending herhaald.

Vragen?
Heb je vragen naar aanleiding van de serie, neem dan contact op met het Altrecht Informatiecentrum 
030 - 230 85 85
informatiecentrum@altrecht.nl.
Het Altrecht informatiecentrum is bereikbaar op maandag tot en met donderdag van 9.30 tot 16.30uur.

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support