De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

Word buddy voor iemand met een ernstige ziekte

Utrecht, maandag 26 november 2018

Als buddy via U Centraal bezoek je wekelijks iemand met een ernstige lichamelijke ziekte, zoals kanker, MS, longziekten, ALS of hiv/aids. Op die manier kun je diegene helpen en steun bieden in het omgaan met de ziekte.

Steunpilaar voor iemand met een ernstige ziekte
Voor deze activiteit is de tijdsbesteding is 1 dagdeel per week of 2 weken. Je onkosten worden vergoed. Je krijgt vooraf trainingen en tussentijds intervisiebijeenkomsten om je voor te bereiden op het buddywerk. Daarnaast krijg je begeleiding op maat. Je helpt een cliënt die woont in de gemeenten: Utrecht, IJsselstein, Zeist en Utrechtse Heuvelrug. Het is belangrijk dat je voldoende tijd tot je beschikking hebt om een vertrouwensband met de cliënt op te bouwen. Dat kan al vanaf een paar uurtjes per week of per twee weken.

Als buddy kun je een belangrijke steunpilaar zijn voor iemand met een ernstige ziekte. Je biedt een luisterend oor èn durft door te vragen. Je geeft in een kwetsbare periode iemand net iets extra’s. Soms help je ook met praktische dingen. Als buddy vul je - samen met je cliënt - zelf je vrijwilligerswerk in! Soms ga je er samen bijvoorbeeld op uit. Allemaal afhankelijk van wat jullie samen willen en kunnen.

Bij je werk als buddy word je natuurlijk wel begeleid door professionals. Je krijgt een training, intervisie en bijscholing. Daarnaast krijg je begeleiding op maat.

Iets voor jou?
Veer je op bij termen als: zelfontplooiing, helpen, zingeving, zelfreflectie, mensenkennis (ontwikkelen), aandacht & contact, gespreksvaardigheden, coaching, grenzen en uitdaging? En wil je dit inzetten voor iemand bij de verwerking van een ziekte en het aanpassen aan een nieuwe fase? Dan is buddy worden bij U Centraal iets voor jou! Ga naar de informatiepagina om je aan te melden.

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support