De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

He/ziezo

Utrecht, dinsdag 19 juli 2011

HÉ|ZieZo opent Praktijkhuis

Iedereen die te maken heeft met een eetstoornis, is sinds half juli welkom in het Praktijkhuis van HÉ|ZieZo. Het Praktijkhuis is gevestigd aan het Wilhelminapark 46 in Utrecht en is bedoeld als inloophuis voor mensen met een eetstoornis, naasten uit hun omgeving, hulpverleners en informatievragers.

Het Praktijkhuis is geopend op maandag t/m vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur. Gedurende de openingstijden is er altijd een begeleider aanwezig die zelf een eetstoornis heeft gehad. Centraal in het Praktijkhuis staat het er mogen zijn. Je kunt gewoon binnenlopen, maar op afspraak komen mag ook. In het Praktijkhuis kun je doen wat je wilt. Je kunt er stoom afblazen na een pittig gesprek, oefenen met de lunch of boodschappen doen, op de bank kruipen met een boek, thee drinken en praten over koetjes en kalfjes of gewoon luisteren naar de anderen.

HÉ|ZieZo Het Praktijkhuis is een initiatief van HÉ|ZieZo. HÉ|ZieZo is een nieuwe samenwerking van HÉ/Helpdesk Eetstoornissen en Stichting ZieZo. HÉ/Helpdesk Eetstoornissen biedt als zelfhulporganisatie in de regio vanuit ervaringsdeskundigheid informatie, voorlichting en hulp aan mensen met een eetstoornis en hun omgeving. De organisatie is opgericht in samenwerking met Altrecht Eetstoornissen Rintveld. Stichting ZieZo is een landelijke zelfhulporganisatie voor mensen met een eetstoornis en hun omgeving.
Lukas Heijs, afdelingsmanager Altrecht Eetstoornissen Rintveld: “We zijn erg blij dat HÉ/Helpdesk Eetstoornissen en Stichting ZieZo hebben besloten de handen ineen te slaan. Het eerste resultaat van deze samenwerking mag er zijn. Het Praktijkhuis is een laagdrempelige manier voor mensen met een eetstoornis om gebruik te maken van de mogelijkheden van zelfhulp. We kijken uit naar een verdere samenwerking!’

meer informatie
c: Anneloes van de Watering
e: a.van.de.watering@indigo.nl
t: 06 24811708.
w: http://www.ziezo.eu.

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support