De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

Zin om aan de slag te gaan? 
Te ontdekken wat je kunt?  

Op jekuntmeer.nl vind je al het aanbod voor passend werk, leren én doen. 
Bij jou in de buurt.

jekuntmeer.nl leren | werken | doen | hulp

Jekuntmeer.nl is een marktplaats voor mogelijkheden. De website toont veel verschillende activiteiten bij jou in de buurt. Het aanbod is actueel en divers. Van vrijwilligerswerk tot een wekelijkse dansles of taalcursus. Van dagbesteding tot sport en spel. Van hulp bij schulden tot betaald werk. Zoeken is simpel: door een paar vragen te beantwoorden, vind je snel iets wat bij je past. 

De website is beschikbaar voor de regio`s AmsterdamUtrecht en Zuid-Holland Noord (Leiden en omstreken).

Voor aanbieders

Organisaties voeren zelf hun activeitenaanbod in op jekuntmeer.nl en zorgen ervoor dat alle activiteiten, projecten en initiatieven mooi gepresenteerd worden en actueel zijn en blijven. Een belangrijke voorwaarde is dat de activiteiten en diensten als doel hebben maatschappelijke participatie te vergroten. 

Zo ontstaat een compleet digitaal aanbod en kunnen vragers en aanbieders elkaar vinden en inspireren. De eindgebruiker vindt de activiteit die bij hem of haar past.

Wilt u ook aanbod op jekuntmeer.nl wilt plaatsen, dan kan dat via het aanmeldformulier.

Voor verwijzers

Verwijzende instanties in de zorg en welzijnssector kunnen op de website de vraag van de klant nauwkeurig afstemmen op het aanbod. De website bepaalt de "matches", waarna in één oogopslag te zien is of de geselecteerde activiteit geschikt is. Ook is het mogelijk direct vanaf de site contact op te nemen met de aanbieder over de beschikbaarheid van de activiteit.

Jekuntmeer in Utrecht

De gemeente Utrecht ontsluit het actuele participatieaanbod in Utrecht voor bewoners en professionals. Jekuntmeer.nl is een digitale sociale kaart die bewoners en maatschappelijke organisaties in Utrecht een helder overzicht biedt van alle activiteiten en (werk)trajecten die in de omgeving georganiseerd worden.

leren | werken | doen | hulp

Het aanbod op jekuntmeer.nl is ingedeeld in drie categorieën: leren, werken en doen. Daarnaast kun je zoeken op ‘hulp’. Onder elke categorie is het aanbod goed doorzoekbaar gegroepeerd. In de categorie `leren` kun je filteren op cursus, training of opleiding. Onder `werken` vallen arbeidsmatige dagbesteding, begeleid werken, betaald werk en/of vrijwilligerswerk. De categorie `doen` bevat de filters (gespecialiseerde) dagbesteding, beweging, ontspanning, ontmoeten en educatief. De categorie `hulp` is bedoeld voor aanbod dat niet direct te plaatsen valt onder een van de andere categorieën, maar wél bijdraagt aan de participatie van kwetsbare burgers.

Geschiedenis

Stichting De Omslag heeft in 2006 en 2007, in opdracht van de gemeente Amsterdam, een digitale databank ontwikkeld: dagactiviteiten.nl. Deze databank bood een vrijwel compleet overzicht met honderden actuele activiteiten op het gebied van dagbesteding, scholing en werk voor mensen met een beperking in Amsterdam en omstreken.

De website was voor iedereen toegankelijk, maar vooral bedoeld voor mensen met een beperking die actief mee willen doen in de samenleving. Door middel van een uitgebreide zoekfunctie konden verwijzende instanties in de Zorg een klantprofiel maken en zo het bij de klant passende dagactiviteitenaanbod vinden. De site bood hiermee de gemeente Amsterdam een belangrijk instrument om de maatschappelijke participatie van kwetsbare doelgroepen te stimuleren.

Vanaf 2009 werd de digitale databank dagactiviteiten.nl omgedoopt tot jekuntmeer.nl. Er werden meer en andere aanbieders benaderd wat resulteerde in een meer gedifferentieerd participatieaanbod en een bredere doelgroep; mensen met én zonder beperking die actief mee willen doen in de samenleving.

Naast de gemeente Amsterdam sloten nog drie gemeenten zich aan bij jekuntmeer.nl: Utrecht in 2009 en Den Haag en regio Zuid-Holland Noord in 2010. Dit resulteerde in een uitbreiding van jekuntmeer.nl.

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support