De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

Het Hoofdboek; 1 vrouw, 100 hoofddoeken

Utrecht, dinsdag 10 januari 2012

Het Hoofdboek; 1 vrouw, 100 hoofddoeken!

Hoofdboek is een magazine over het dragen van de hoofddoek. Het magazine en de bijbehorende tentoonstelling stelt op een beeldende manier de hoofddoek in een ander daglicht, door te kiezen voor het perspectief van de draagster. De fototentoonstelling met 100 foto`s gaat over het verhaal van één vrouw en haar hoofddoeken en is tot 24 februari te zien in het Centraal Museum Utrecht. Bekijk hier het YouTube-filmpje.

In de Nederlandse samenleving wordt de hoofddoek door veel vrouwen gedragen. Er is de afgelopen jaren over dit gebruik flink wat discussie ontstaan. Waar staat een hoofddoek precies voor? Sommige mensen denken dat het dragen van een hoofddoek gedwongen is. De hoofddoek wordt gezien als een uiting van onderdrukking van de vrouw, terwijl de hoofddoek door de draagsters wordt ervaren als een vrijheidsverschaffer.
"Ik heb nog nooit een negatieve opmerking gehad over mijn hoofddoek. Dat heeft me best wel verbaasd. Komt denk ik door hoe je jezelf opstelt en presenteert."(Boutaïna Azzabi)

Het Hoofdboek is het eerste project van de nieuwe stichting Cup of Culture. Het project bestaat uit onder meer een boek, een onderzoek, een rondreizende expositie en een social mediaplatform over hoofddoeken. Initiatiefnemers van het project zijn Jan Knaap (directeur Cup of Culture), fotograaf Sander Stoepker en hoofdredacteur Olivier Wegloop (Boomerang Content). Onderzoeksbureau Motivaction is een van de partners in het traject.
Zie ook: Facebook.com/hethoofdboek. Het Hoofdboek is verkrijgbaar via www.hoofdboek.com.

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support