De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

Bewegen werkt! Doe jij mee?

Utrecht, dinsdag 8 oktober 2013

Bewegen Werkt! Doe jij mee?

Bewegen Werkt is een programma als warming-up voor re-integratie. Het is een beweegprogramma van 18 weken van twee dagdelen per week waarbij door middel van fitness, groepsspel, theorieles en persoonlijke coaching gewerkt wordt aan verbetering van de conditie, leefstijl, mentale belasting, werknemersvaardigheden en aan persoonlijke leerdoelen.

Meer kans op het vinden van werk

Door meer structuur en energie te hebben en door bewegen wordt er minder stress ervaren. Je leert om beter samen te werken, je ontwikkelt werknemersvaardigheden en je leert je grenzen beter kennen en hanteren. Als je deelneemt wordt er samen met je in de laatste fase van de training een re-integratie traject opgestart om actief op zoek te gaan naar werk.

De Training

De zwaarte van de training wordt aangepast aan jou mogelijkheden. Het niveau wordt gedurende de training opgebouwd. 

Welke voordelen zijn er te behalen?
- Meer energie
- Verbetering conditie
- Beter om leren gaan met eventuele klachten
- Meer inzicht hoe gezond te leven
- Mensen leren kennen
- Ervaren waar je goed in bent en waar minder goed in
- Meer kans op het vinden van werk

Ervaring van deelnemer Carola

Bewegen Werkt! is een geweldig programma waarin verschillende mensen individueel en met elkaar sporten. We zijn een gezellige groep, met uiteenlopende leeftijden en achtergronden, maar ondanks de verschillen kan iedereen het goed met elkaar vinden. Je kunt hier komen om verschillende redenen: een betere conditie ontwikkelen, meer spierkracht krijgen, gewicht verliezen, structuur krijgen in je week of om gewoon gezelligheid om je heen te hebben en mensen te ontmoeten of om iets te doen te hebben. Meestal beginnen we met conditietraining. Na een halfuur gaan we naar de krachtapparaten, waar je je spieren kunt trainen voor een beter lichaam, om af te vallen of om meer kracht te ontwikkelen. Dat doen we ongeveer anderhalf uur. Daarna hebben we een halfbuur pauze. In de pauze krijgt iedereen een kop koffie of thee met een koekje en praat iedereen gezellig met elkaar. Na de pauze pakken we op dinsdag meestal onze map erbij, waarin verschillende lessen zitten over sporten en een gezonde levensstijl. Iedereen wordt erbij betrokken en er worden ook allerlei vragen gesteld. Als er nog tijd over is gaan we naar een zaaltje boven, waar we buikspier-, rek- en strekoefeningen doen.Op vrijdag gaan we direct na de pauze naar boven, waar we meestal eerst een spel doen. Dat is altijd leuk! Vervolgens gaan we weer buikspier-, rek- en strekoefeningen. Tijdens het programma kun je altijd vragen aan Michael, de coach, stellen. Hij is bereid je te helpen. Al met al is het dus een geweldig programma. Ik ga er dan ook altijd met veel plezier naartoe.

Praktische informatie

De training gaat van start op 11 november en duurt 18 weken.
De training is op iedere dinsdag en donderdagmiddag.
Er vind een informatie-bijeenkomst plaats op 4 november.
Aanmelden voor deze training kan tot 25 oktober
Aanmelden bij: Paul de Leeuw, adviseur dagbesteding SBWU. 
Email: pauldeleeuw@sbwu.nl
Tel: 030-2361078 of 06-13623952

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support