De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

Vooraankondiging conferentie: `Kracht in Armoede`

Utrecht, donderdag 4 juli 2013

Vooraankondiging conferentie: `Kracht in Armoede`

Heb je het niet breed, dan is deze conferentie iets voor jou.Op het programma staan o.a. ervaringsverhalen van mensen die dakloos zijn geweest, die moeten leven als "illegaal". Ook komen mensen aan bod die opkomen voor de belangen van mensen in armoede. Er is volop gelegenheid voor de bezoekers aan de conferentie om mee te discussiëren over de vraag: Hoe kan het anders?

Donderdag 3 oktober, De Stadsbrug, Utrecht. van 12:00 uur tot 18:00.

Armoede neemt toe, ook in Nederland. Met name de snel stijgende werkloosheid en tegelijkertijd door politieke maatregelen zoals ziektekostenverhoging en huurverhoging. De voedselbanken krijgen steeds meer klanten, het aantal mensen in de schulden neemt snel toe.

Zeker voor veel mensen met een psychische kwetsbaarheid en / of verslavingsachtergrond geldt, dat zij te maken hebben met geldgebrek, zeker in deze tijden van economische crisis en bezuinigingen. Maar ook mensen die het voorheen goed hadden dreigen soms in een armoedeval terecht te komen.

Een vraag die bij veel mensen opkomt is: kan het anders? Hoe ga ik om met armoede, wat geeft mij steun? Heeft de politiek eigenlijk wel antwoorden op de crisis? Zijn er alternatieven op de het huidige politieke beleid? Kunnen we elkaar helpen? Daarom hebben we met een aantal organisaties besloten op 3 oktober een conferentie te organiseren rond het thema armoede. Daarbij willen we vooral de mensen een stem gegeven die zelf met armoede en geldgebrek te maken hebben. Het zal dus niet zozeer een bijeenkomst worden van "experts" uit de politiek, wetenschap of zakenleven, maar van de mensen die zelf ervaring hebben met armoede.

Op het programma staan o.a. ervaringsverhalen van mensen die dakloos zijn geweest, die moeten leven als "illegaal". Ook komen mensen aan bod die opkomen voor de belangen van mensen in armoede. Joop de Ram namens de cliëntenraad van SoZaWe en een vertegenwoordiger van de FNV en diverse andere interessante sprekers. Er is volop gelegenheid voor de bezoekers aan de conferentie om mee te discussieren over de vraag: Hoe kan het anders? U bent van harte welkom op deze conferen het definitieve programma volgt nog. Heeft u zelf nog tips of leuke initiatieven? Dan horen wij dat graag.

Praktische informatie:

Wanneer: Donderdag 3 oktober 2013
Waar: De Stadsbrug, Koningin Wilhelminalaan 6, 3527 LD te Utrecht
Aanvang: 12:00 (lunch), 13:00 uur programma tot 17:00 uur.

Daarnaast is er gelegenheid om na te praten met een hapje en een drankje. De dag zal muzikaal verzorgd worden door een improvisatie pianist, Freek Zwanenberg.

Deelnemende organisaties o.a. Bureau Herstel / SBWU, Ubuntuhuis, clientenraad SoZaWe Utrecht, met ondersteuning van de Armoedecoalitie Utrecht en stichting MDC de Brug.

Deelname is gratis. Mensen die deel willen nemen aan de conferentie kunnen zich opgegeven via:SBWU / Bureau Herstel, T: 030 236 10 88 E: LaraStrube@SWBU.nl
Contactpersoon Barbara Veger T: 030 236 10 88 E: BarbaraVeger@SWBU.nl

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support