De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

Bijzondere kunst in bijzondere kerk

Utrecht, woensdag 2 december 2015

Kunst gemaakt door kunstenaars met een verstandelijke beperking kan een verrassende blik opleveren. In de Willibrordkerk in Utrecht hebben kunstenaars van Reinaerde’s Ateliers de Wijde Doelen kunstwerken gemaakt. Van 11 december 2015 t/m 2 januari 2016 is de expositie gratis te bezichtigen.

De kunstenaars worden niet gehinderd door academische scholing of opgelegde regels en wetten die professionele kunstenaars vaak hanteren. De winst daaruit is dat het je extra kan raken omdat het vaak recht uit het hart gemaakt is, moeiteloos ernst en humor combineert en je vaak confronteert met een heel andere kijk op een onderwerp.


Op de tentoonstelling zijn werken te zien met thema`s over geloof, de bijbel en de kerk. Naast de bekende beelden en tekeningen van Jozef, Maria en het kindje Jezus, zij er verrassende vertalingen van bijvoorbeeld Mozes en de stenen tafelen, Daniël in de leeuwenkuil en de vier evangelisten. Ook zijn er grote tekeningen gemaakt van het orgel en het altaar in de kerk. Deze tentoonstelling blinkt uit in diversiteit en originaliteit en is een bezoek zeker waard. 

De Willibrordkerk is de rijkst versierde kerk van Nederland. Het is een gebouw wat tot de verbeelding spreekt. Beelden en verbeelding is ook het werk en de inspiratie van de kunstenaars van Ateliers de Wijde Doelen. Zij hebben eerder al eens getekend in de kerk en zo ontstond het contact en een bloeiende uitwisseling tussen de Willibrordkerk en de Wijde Doelen. Verschillende kunstenaars hebben in de Willibrordkerk getekend.

Informatie over de expositie:
Willibrordkerk Utrecht, Minrebroederstraat 21, 3512 GS Utrecht
Expositie is te zien van 11 december 2015 tot en met 2 januari 2016
Openingstijden: vrijdag van 14.00 - 17.00 en zaterdag van 11.00 - 17.00 uur
Toegang is gratis
Het werk dat geëxposeerd wordt, is te koop

De opening van de expostie is op vrijdag 11 december vanaf 13.00 uur.

Lees meer.

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support