De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

Bevrijdigingsfestival Utrecht

Utrecht, dinsdag 3 mei 2016

Ieder jaar op 5 mei worden er door het hele land Bevrijdingsfestivals georganiseerd. Op die festivals wordt de bevrijding en de vrijheid gevierd, maar wordt ook stilgestaan bij vrijheid en onvrijheid in de rest van de wereld. Want vrijheid is nog altijd niet vanzelfsprekend.

Het Bevrijdingsfestival Utrecht is de provinciale viering van de Dag van de Vrijheid in de provincie Utrecht. Het is een laagdrempelig, gratis toegankelijk, eigentijds evenement. Het festival kent een brede opzet en biedt naast muziek een variëteit aan activiteiten rond de thema’s van 5 mei. De activiteiten zijn gericht op interactie met en participatie door het publiek.

De hoofdacts dit jaar zijn John Coffey, Jett Rebel, Juliette and the Licks, Memphis Maniacs, Nielson, Dazzled Sticks en Projekt Rakija.

Daarnaast is er een uitgebreid programma met o.a. het Plein van de Vrijheid. Hier komen bezoekers op een leuke, interactieve of ludieke manier in aanraking met thema`s rondom vrijheid. Diverse betrokken partijen leggen je dilemma`s voor, vragen je na te denken over het belang van vrijheid of stimuleren je jouw mening (online) te delen. Ook kun je speeddaten met veteranen. Het kinderfestival biedt voor de allerkleinste bezoekers een leuk, interactief en `lekker` programma. En Het Vrijheidspodium biedt inhoudelijke verdieping en muzikale verbreding. Het wordt mede mogelijk gemaakt door Stichting Dialoog.

Kijk op de website Bevrijdingsfestival Utrecht voor het complete programma, locatie, bereikbaarheid en alle parktische informatie.

Lees meer.

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support