Activiteiten kunnen mogelijk door de corona maatregelen tijdelijk zijn aangepast.
Neem contact op met de organisatie om er zeker van te zijn dat de activiteit plaatsvindt.

De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

Emmaus voor mens en milieu

Emmaus

Utrecht, maandag 8 maart 2010

Werken en wonen bij Emmaus

Emmaus Parkwijk (onderdeel van Emmaus Domstad) vangt mensen op die in een probleemsituatie verkeren en biedt hen de mogelijkheid om hun leven weer op te bouwen.
Voor mensen die een dak boven hun hoofd missen zijn de woongemeenschappen een rustpunt. Hier kan je samen wonen, werken en delen met mensen die om idealistische redenen voor het leven in een Emmausgroep hebben gekozen.
Maar je kunt er ook voor kiezen om alleen te gaan werken in de werkplaats van de kringloopwinkel en de winkel zelf, om samen met hen goede en gebruikte spullen weer een tweede leven te geven.

Werken
Werken bij de kringloopwinkel betekent: tweedehands spullen inzamelen, schoonmaken, repareren, sorteren en uiteindelijk weer verkopen. Het werk biedt regelmaat. En tegelijk heb je de rust om naar de toekomst te kijken en een plan te maken voor het weer oppakken van je leven. Hier kan je begeleiding bij vragen van 1 van onze vaste beroepskrachten.

Wonen
De woongemeenschap van Emmaus Parkwijk biedt een plek om op adem te komen. Het werk in de kringloopwinkel zorgt daarbij voor regelmaat en vormt een bron van inkomsten. Er wonen ongeveer 12 mensen die overdag met elkaar in de werkplaats en de kringloopwinkel werken. Iedere werkdag start altijd gezamenlijk in de huiskamer van de woongroep, ook als je hier niet woont en alleen komt werken. Ook lunchen we hier gezamenlijk.

Binnen de woonwerkgemeenschap heeft iedereen een eigen plaats in de groep en een taak in het werk die goed bij hem of haar past. Het samen wonen staat centraal, terwijl we ook samen werken. 

Goede doelen
Emmaus is geen hulpverleningsinstantie. Daarom is iedereen mede verantwoordelijk voor een goed gang van zaken. Op die manier kan iedereen aan een eigen toekomst werken, maar ook aan die van elkaar en aan die van andere mensen die hulp kunnen gebruiken.

Met behulp van de opbrengsten van de winkel kan de woonwerkgemeenschap in haar eigen onderhoud voorzien. Maar er blijft vaak ook geld over. Dat wordt vervolgens ingezet voor projecten op het gebied van armoede bestrijding in binnen- en buitenland. 

Informatie
Wil je meer informatie? Bel dan naar Emmaus Parkwijk: 030 - 234 28 50 en vraag naar
Frank van Beuningen of Luuk van Wingerden.
 
Mailen kan ook:
frank.vanbeuningen@emmaus-utrecht.nl
luuk.vanwingerden@emmaus-utrecht.nl

website:
http://www.werkenenwonenbijemmaus.nl/
www.emmaus-utrecht.nl

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support