De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

Naailes

Organisatie: BuurtWerkKamer Hart voor Leidsche Rijn
Terug naar overzicht

Deelnemers kunnen zelfstandig hun eigen creaties maken en onze vrijwilliger helpt ze waar nodig is. Ze zou je stap voor stap vertellen wat je moet doen om jou naaikunsten optimaal te bewerkstellen. Van de deelnemers wordt en verwacht dat je je eigen matriaal meeneemt. De naaimachine zijn aanwezig. Samen zijn staat voorop.


Deze activiteit staat ook op Facebook:

facebook

Activiteit

Vorm

ontmoeting

Activiteit(en)

sociale activiteiten en recreatie

Voor wie

Leeftijdsgroep

volwassenen

Doelgroep(en)

geen specifieke doelgroep

Voorwaarden

Dat je zelf je materialen meeneemt. Uitgezonderd naaimachine.

Omgeving

Wijk

Leidsche Rijn

Begeleidingsvorm

in de groep

Werkwijze/methodiek

De buurtwerkkamer werkt op basis van `al doende leren van elkaar`en `eigen ervaringen`, ook wel `ervaringdeskundígheid`genoemd. ln de ervaren praktijk - vanaf zOLl- hebben we als Buurtwerkkamer Coöperatie op díe manier datgene wat werkt al werkende vastgelegd in ons DNA: een verzameling van bouwstenen die je (bijna) altijd bij ons in de buurtwerkkamer zult aantreffen. ln dat DNA ligt ook onze unieke aanpak besloten die maakt dat bewoners en instanties de buurtwerkkamer als een meerwaarde zien, daar waar het gaat om de ambitie de leefbaarheid van een wijk en het welzijn en de kansen op ontwikkeling van de mensen die er wonen significant, feitelijk en concreet te verhogen.

Voor de bewoners zijn dat de volgende vier bouwstenen:

1. Drempelloos: knus en vertrouwd, iedereen ís en voelt zich meteen bij binnenkomst welkom.
2. Eigenaarschap: baas in eigen ruimte, iemand die iets wil organiseren krijgt een sleutel en heeft geen `chef of `leidinggevende` boven zich.
3 Energiegericht: organisch en wederkerig, `iedereen kan iets wat een ander niet kan` en voegt actief de daad bij het woord door meteen iets te gaan doén.
4. Meedoen: zingeving gericht op alle vormen van `actief zijn` en werk, onbetaald en betaald. Aan de kant of aan de zijlijn blijven is géén optie.

Voor de instanties gaat het dan om de volgende bouwstenen en belangrijke voordelen: (i) Alles in beeld: ontschotten en verbinden van alle leefdomeinen. (ii) Bereiken van moeiliik bereikbare groepèn: die elkaar vinden en effectief ondersteunen. (iii) Op- en afschalen: informeel, gericht en snel kunnen doonreruvijzen. (iv) Goedkoper: instanties besparen kosten en zijn goedkoper uit. Terugkijkend merken we ook dat we daarin een `methodiek`gebruiken die uitgaat van het vinden, omarmen, verblnden, ontdekken en versterken (ofgekort V.O.V.O.V.} van de bewoner die bij ons binnen komt (als bezoeker) en deel neemt {als deelnemer) of actief wordt (als vrijwilliger). Steeds vaker zien we dat zolang we deze methodiek volgen en toepassen we inderdaad in staat zijn deelnemers met elkaar te verbinden en henzelf te versterken in wat ze graag willen en goed kunnen.

Toegankelijkheid

rolstoeltoegankelijk

Tijd

Dagen

  ochtend middag avond
maandag      
dinsdag      
woensdag      
donderdag      
vrijdag      
zaterdag      
zondag      

Tijd

Van 12:00 tot 14:00 uur.

Doorstroommogelijkheden

n.v.t

FinanciŽn

Omschrijving van kosten

Gratis.

Opmerkingen

n.v.t

Wijzigingsdatum: 2022-02-05

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support