In verband met de corona maatregelen is het in veel gevallen niet mogelijk om deel te nemen aan activiteiten.
Zoek je tips of alternatieven? Klik hier

De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

Solliciteren! Dress for Success Utrecht `Goed gekleed naar een baan ook in de Regio`

Organisatie: Dress for Success
Terug naar overzicht

Klanten kunnen gebruik maken van Dress for Success als ze geen inkomen, een uitkering (WWB, WW, WIA of Wajong) of een minimuminkomen hebben en op zoek zijn naar (beter) betaald werk of vrijwilligerswerk in het kader van een re-integratietraject. Het enige dat nodig is, is een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek of een verwijsbrief van het  desbetreffende re-integratiebedrijf of een uitkerende instantie.

Dit geldt ook voor mensen met een minimuminkomen die een opstap willen maken naar een betere betaalde baan, voor starters op een werkervaringplek of stage en voor zzp`er die gaan starten vanuit een minimuminkomen.

Verder streeft Dress for Success ernaar om klanten te kunnen kleden van iedere sollicitatieplichtige leeftijd (tussen 18 en 65 jaar), met iedere maat en voor iedere vacature.

Activiteit

Activiteit(en)

persoonlijke ontwikkeling / leefstijl

Voor wie

Leeftijdsgroep

jongeren, volwassenen

Doelgroep(en)

geen specifieke doelgroep

Voorwaarden

Om gebruik te kunnen maken van onze gratis diensten moet u aan een paar voorwaarden voldoen:

a. U zoekt (vrijwilligers)werk, ongeacht het aantal uren dat u gaat werken.
b. U heeft een minimuminkomen of uitkeringssituatie.
c. U toont een uitnodigingsbrief voor het sollicitatiegesprek of een verwijzing van uw re-integratiebedrijf.

Omgeving

Wijk

Binnenstad

Begeleidingsvorm

in de groep, individueel

Werkwijze/methodiek

Klanten zijn via de sociale dienst, een re-integratiebureau, een banenmarkt of een tevreden klant attent gemaakt op het bestaan van Dress for Success.
Zij kunnen een afspraak maken in onze winkel als zij een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek of een verwijzing via het  re-integratiebedrijf hebben.

Dress for Success werkt bij voorkeur op afspraak, daardoor weten we zeker dat we iedere klant de tijd en aandacht kunnen geven.

De klanten kunnen - onder leiding van onze vrijwilligers - zelf in onze winkel rondkijken, maar zij kunnen zich ook laten adviseren door onze deskundige vrijwilligers. Om iedere klant goed te kunnen adviseren, proberen zij eerst een goed beeld te krijgen van de functie en de eigen voorkeur en kledingstijl van de klant. Ook wordt er aandacht besteed aan de persoonlijke presentatie.

Onze vrijwilligers besteden zo gemiddeld een uur aan een klant. Het doel daarbij is dat de klant de winkel verlaat met kleding waarin hij of zij zich prettig en zelfverzekerd voelt en die past bij de functie. Hiervoor wordt van de klant niets terug verwacht: het enige wat wij vragen is een aantal persoonlijke gegevens in te vullen. De persoonlijke gegevens hebben wij nodig voor onze financiering en impactmeting.

We bellen al onze klanten na om te horen hoe de ervaring in de winkel was en of zij succes hebben gehad. Als de klant is aangenomen, dan krijgt hij of zij op vertoon van de aanstellingsbrief of tegoedbon een tweede combinatie cadeau!

Voor veel mensen is Dress for Success een uitkomst. Klanten vertellen dat ze door de adviezen en de kleding van Dress for Success met meer zelfvertrouwen solliciteren en hierdoor sneller dan ze denken een leuke baan vinden.

Toegankelijkheid

rolstoeltoegankelijk

Tijd

Dagen

  ochtend middag avond
maandag      
dinsdag      
woensdag      
donderdag      
vrijdag      
zaterdag      
zondag      

Tijd

Maandag: van 10.00 tot 13.00 uur.
Dinsdag van 10.00 tot 16.00 uur.
Woensdag van 10.00 tot 16.00 uur.
Donderdag van 13.00 tot 16.00 uur.
(Bij voorkeur op afspraak,)

FinanciŽn

Omschrijving van kosten

Geen kosten voor deelnemers.

Wijzigingsdatum: 2020-03-19

Foto 1 van 2

Sfeerimpressie van Solliciteren! Dress for Success Utrecht `Goed gekleed naar een baan ook in de Regio` bij  Dress for Success

Foto 2 van 2

Sfeerimpressie van Solliciteren! Dress for Success Utrecht `Goed gekleed naar een baan ook in de Regio` bij  Dress for Success

Video

play

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support