De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

Cultureel Dagcafe Kopi Susu

Op de hoek van de Kanaalstraat en de sfeervolle J.P. Coenstraat vind je Kopi Susu, een cultureel dagcafé waar je aan kunt schuiven voor een koffie, een biologisch biertje, een Indische high tea of een uitgebreide lunch. Kopi Susu betekent in het Indonesisch koffie met melk, of van gemengde afkomst.

Het café ademt cultuur uit en is een mooie afspiegeling van het multiculturalisme in de wijk. Het mozaïek aan de muur stamt nog uit de tijd dat in het pand een kruidenierszaak gevestigd was. Op de mozaïeken zie je afbeeldingen van de plekken waar die kruiden en specerijen vandaan kwamen, voornamelijk uit Indonesië.

Er gebeurt hier veel meer dan je op het eerste gezicht zou denken: op maandagmiddag en -avond organiseert Zinnenprikkels diverse workshops en de sociale eettafel in Kopi Susu. Op woensdagavond kun je er terecht voor de Gamenight en 1 keer per twee weken worden op deze avond gespreksthema`s afgewisseld met oriëntaalse buikdansworkshops. Op vrijdagavond worden er met de SMMU live optredens verzorgd. Ook wordt er gemasseerd door Ohlijf massage.

Kunstliefhebbers zijn bij Kopi Susu ook aan het goede adres, er zijn namelijk wisselende exposities van particulieren en stichtingen te bewonderen. Daarnaast kunnen hier ook borrels, feesten en vergaderingen georganiseerd worden. Kopi Susu koopt graag lokaal in. We verkopen lokale bieren van brouwerij Maximus, Van de Streek en De Leckere. De biologische wijnen komen van slijterij Besseling hier in de straat. Naast de duurzame koffie van Simon Levelt, kun je bij ons ook speciale, Indonesische koffies drinken. Deze bonen kopen we in bij Kopi Dua in Den Haag, een kleine, faire, onderneming.

Sinds kort verkopen we ook Mesjokke fair trade chocolade uit Nieuwegein. Ons brood en vlees is altijd biologisch en verder werken we waar mogelijk met bio producten. Buurtbewoners kunnen hun groentepakketten van Amelishof in Kopi Susu ophalen.

Terug naar overzicht

U vindt ons op:


Vereniging Het Werktuig/ Cultureel Dagcafe Kopi Susu

J.p. Coenstraat 69
3531 EP  Utrecht
0624801319
kopisusu.nl
info@kopisusu.nl

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support