De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

Samen op Verhaal

Wij, Bianca en Zaynab, zijn twee ervaringsdeskundigen van de oggz en ggz.
(De oggz is er voor mensen die door de reguliere ggz niet bereikt worden, bijvoorbeeld daklozen).
Vanuit die achtergrond is de cursus Samen op Verhaal ontwikkeld, in de basis door Zaynab Hesselink en vervolgens in de praktijk verder uitgebouwd en vorm gegeven door zowel Zaynab als Bianca van Basten.

Zelf hebben we hierin een dubbelrol: We zijn gelijkwaardig als deelnemers en doen zelf ook mee met de opdrachten. Daarnaast begeleiden wij, verzorgen we het programma en houden we de structuur in de gaten.

De cursus is het resultaat van onder andere dát wat ons zelf heeft verder geholpen in ons herstel en dat nog doet.

Naast de rouw om het verlies en de verwerking hiervan, zien we ook wat we door die pijnlijke ervaringen gewonnen hebben. Ze hebben ons ook gemaakt tot de mens die we nu zijn met de gevoeligheid en kundigheid waarmee we zowel (o)ggz cliënten kunnen ondersteunen als andere mensen die tegen de eigen kwetsbaarheid opgelopen zijn.

Zonder onze eigen ervaringen waren wij daartoe niet in staat geweest.

De cursus `Samen op Verhaal` biedt deelnemers een veilige plek om het eigen verhaal te gaan ont-dekken en (precies zoveel als men zelf wil) met de medecursisten te delen. Het onderlinge contact, de bevestiging en de groeiende betrokkenheid bij elkaar werken helend. Misschien is het nodig allereerst uit je zogenaamde onverschilligheid te stappen over een verleden dat je liever zou vergeten. Juist de mooie -soms vergeten- herinneringen diep je daaruit op. Die zijn belangrijk genoeg om er verhalen van te maken. Deelnemers worden zich ervan bewust dat zij elkaar kunnen vertrouwen en steunen. Men ervaart aan den lijve de kracht die men, naast en door kwetsbaarheden, ook bezit en waarmee men elkaar en zichzelf verder helpen kan in het herstelproces.

Terug naar overzicht

U vindt ons op:


Samen op Verhaal

Koppestokstraat 51
3554 BB  Utrecht
0645842049
www.samenopverhaal.nl
samenopverhaal@gmail.nl

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support