De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

SpringinTheater

Theatersport is een vorm van improvisatietheater, waarbij twee teams tegen elkaar strijden voor de eer. Het publiek speelt hierbij een centrale rol. Sinds 2008 worden o.a. in de Musketon in Lunetten cursussen Theatersport en andere vormen van theaterimprovisatie verzorgd. Sinds 2021 wordt een deel van de cursussen in een eigen theaterstudio in de Utrechtse Rivierenwijk verzorgd. Daarnaast verzorgen we in heel Utrecht (en elders in het land) losse workshops (toegepaste) improvisatie en storytelling voor particulieren, bedrijven en non-profitorganisaties.

Op basisniveau bieden we de volgende cursussen op regelmatige basis aan:

  • Kennismakingsles Theatersport / Improvisatie: een gratis workshop voor mensen die vrijblijvend kennis willen maken met (theater)improvisatie. Om te zien of het iets voor ze is, of gewoon omdat het leuk vinden om op een leuke interactieve manier kennis te maken met nieuwe mensen.
  • Basiscursus Theatersport: een cursus van 12 lessen van 2 uur op absoluut beginnersniveau waarin je op interactieve wijzeleert om uit je comfortzone te treden, en hoe je o.a. emotie, status, lichaamshouding en stem in kunt zetten in korte theatrale spelvormen.
  • Introductiecursus Improvisatie: een compacte cursus van 7-9 lessen van 2 uur op absoluut beginnersniveau waarin je op interactieve wijze leert om uit je comfortzone te treden, en hoe je o.a. emotie, status, lichaamshouding en stem in kunt zetten, en de inzetbaarheid in het dagelijkse leven.
Op meer gevorderd niveau zijn er o.a. de:
  • Vervolgcursus Theatersport, waarin de thema`s van de Basiscursus Theatersport verder uitgediept worden, en toegewerkt wordt naar een publiekspresentatie.
  • Verdiepend Improviseren, waarin deelnemers vooral spelen vanuit (fictieve) personages en deze uitspelen in authentiek of geloofwaardig spel. 
  • Productiecursus Improvisatietheater, waarin meer ervaren improvisatiespelers de basisbeginselen van longform improvisatie leren, en naar een avondvullende improvisatievoorstelling toewerken.
  • Cursus Impromusical, waarin muzikale improvisatie centraal staat en de deelnemers naar een avondvullende muzikale improvisatievoorstelling toewerken.
Voor organisaties worden losse workshops toegepaste improvisatie aangeboden ronde theama`s als samenwerking, lederschap, (non-verbale) communicatie, creativiteit, organisational storytelling, etc.

Terug naar overzicht

U vindt ons op:


Musketon

Hondsrug 19
3524 BP  Utrecht
0307210501
lunetten.nl/locatie/1942/de-musketon
dkorssen@dock.nl

Theaterstudio SpringinTheater

Spaarnestraat 11a
3522 VB  Utrecht
0302523061
www.springintheater.nl
info@springintheater.nl

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support