De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

Stichting Kinderboerderij de Brink

Dorpsboerderij de Brink is met 2,5 hectare land en meer dan 50 boerderijdieren een van de grotere kinderboerderijen van Nederland. Naast de functie als publieksboerderij biedt de dorpsboerderij ook dagbestedingsplekken voor deelnemers uit de omgeving van Zeist aan. Van maandag t/m vrijdag werken deelnemers, medewerkers en vrijwilligers hand in hand om zorg te dragen voor het welzijn van de dieren en het onderhouden van de gebouwen en het terrein. Dit alles in een veilige sfeer binnen een mini-maatschappij waarbij iedereen naar eigen vermogen een bijdrage levert aan het werk dat dagelijks verricht moet worden. Humor en een huiselijke sfeer staan hierbij centraal. Bij ons kunnen mensen terecht met een licht verstandelijke beperking, NAH, ASS en psychische stoornissen. Op dit moment begeleiden wij een verticale groep van 7 deelnemers tussen 19 en 70 jaar. Daarnaast is er ook plek voor mensen die om uiteenlopende redenen een opstapje nodig hebben om weer deel te nemen aan de maatschappij. Denk aan mensen die burn-out zijn geraakt of een re-integratietraject volgen. Als vrijwilliger van de Brink komen zij weer in een werkritme en krijgen de mogelijkheid om (opnieuw) te ervaren waar hun kwaliteiten en passie liggen. We werken met een hecht team. Iedereen levert zijn eigen bijdrage - passend bij zijn/haar mogelijkheden.

Wat zijn de mogelijkheden bij ons:
• dieren voeren
• dieren knuffelen
• stallen mesten
• helpen in de foodtruck
• groenonderhoud
• in contact komen met de bezoekers
• onderhoud van de gebouwen en het terrein
• individueel takenpakket
• knutsel- en schilderactiviteiten

Je voert de dieren, helpt met het mesten van de stallen en de vachtverzorging van de dieren. Je laat de honden uit of loopt een rondje met de schapen over de boerderij. Ga je liever met planten aan de slag? Geen probleem. Bij ons kun je ook helpen met het groenonderhoud. Klus je graag? Dan hebben wij dagelijks leuke projecten of onderhoudsklussen die op je wachten.
Ook voor de creatieveling is hier genoeg te doen. Kleurplaten maken voor onze jonge bezoekers, vogelhuisjes schilderen of het maken van postkaarten voor de verkoop. Dorpsboerderij de Brink heeft alles om je creativiteit de vrije loop te laten.

Minimaal 2 keer per jaar sta je samen met je begeleider stil bij je eigen ontwikkeling. We kijken samen naar je interesses en je mogelijkheden. Wat wil je nog leren? Wat gaat al goed en welke vaardigheid zou je graag nog beter onder de knie willen krijgen? Wij stellen een zorgplan op die bij je past. Ook werk je aan nieuwe leerdoelen. Hierbij wordt je begeleid door een ervaren persoonlijk begeleider.

Nieuwsgierig? Kom dan langs voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek en geniet van een lekker bakje koffie en 2,5 hectare natuur. 

Terug naar overzicht

U vindt ons op:


Stichting Kinderboerderij de Brink

Kroostweg 7
3704 EA  Zeist
0630992269
www.kinderboerderijdebrink.nl
info@kinderboerderijdebrink.nl

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support