De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

HOP-motivatietraject Groeien en leren over jezelf met honden (o.a. Topdog)

Organisatie: Herstel op Poten
Terug naar overzicht

Tijdens dit individuele traject van ongeveer 3 maanden laten we je ervaren hoe een hond kan bijdragen om je ‘IK’ te versterken, uit isolement te komen en maatschappelijk te herstellen.  
Door een HOP-Motivatie traject kunnen mensen zich beter voelen en beter over zichzelf denken. Ze worden rustiger, duidelijker en handiger in de omgang met andere mensen. En ze leren zichzelf beter te beheersen. 

Je leert een hond te begeleiden, door hen ‘hondentaal’ en ‘hondengedragsregels’ te leren, zoals een hondenfluisteraar doet. Honden reageren alleen op commando’s die een zelfverzekerde toon en juiste timing hebben ze gaan klieren en zijn ongehoorzaam bij bluf, inconsequentie, twijfel, gebrek aan sensitiviteit en contact. Je wordt gecoacht om invloed te kunnen
uitoefenen op de hond. Bij voldoende overwicht gaat de hond niet alleen luisteren, maar ook zelfstandig handelen ter bevordering van de rust en je welbehagen. Ook gaan we aan de slag met lichaamsgerichte ontspannings-en eigenkrachtoefeningen in combinatie oefeningen uit de Topdog training. 

Het traject heeft een positieve invloed op de hoeveelheid stress waar je last van hebt, het concentratievermogen, de expressiviteit in de non-verbale communicatie, je assertiviteit, zelfbeheersing, de sociale omgang met mensen, angsten, stemming en zelfvertrouwen.De transfer van de trainingssituatie naar het leven van alle dag vindt vrijwel direct plaats.

Nieuwsgierig hoe een hond kan zorgen voor meer grip op het leven en om te blijven staan ten opzichte van jezelf, de ander en in de maatschappij?
De medewerkers van het Buurtteam ondersteunen je graag bij het organiseren van het meest passende aanbod.

Voordorpsedijk 43 A (schuur 5)

  • Straat:Voordorpsedijk 43A schuur 5
  • Postcode:3737 BM
  • Plaats:Groenekan
  • Telefoon:0634346214
  • Telefoon (mobiel):0634346214
  • Contactpersoon:Dafne Rademakers
Contactformulier

Vaarsterijnstraat 51 (op dinsdag van 09.00 - 13.00 uur bij Enik Recovery College)

  • Straat:Vaartscherijnstraat 51
  • Postcode:3523 TB
  • Plaats:Utrecht
  • Telefoon:0634346214
  • Telefoon (mobiel):
  • Contactpersoon:Dafne Rademakers
Contactformulier
Online aanmelden

Laat de organisatie van deze activiteit vooral weten dat u hen gevonden heeft via jekuntmeer.nl. Zo helpt u de organisatie en jekuntmeer.nl bij het goed vindbaar maken van het activiteitenaanbod!



Deze activiteit staat ook op Facebook:

facebook

Activiteit

Vorm

training

Activiteit(en)

persoonlijke ontwikkeling / leefstijl, trajectbegeleiding en coaching

Voor wie

Leeftijdsgroep

kinderen, jongeren, volwassenen, senioren

Doelgroep(en)

geen specifieke doelgroep

Voorwaarden

In het werken met honden en de aansturing van honden kunnen er contra-indicaties zijn. Ons aanbod is altijd maatwerk en er wordt gekeken naar wat de klant wenst. Twijfel je over je mogelijkheden neem dan contact met ons op.

De mogelijke contra-indicaties voor de trajecten kunnen zijn: ernstige hondenangst of allergieën, beperking als gevolg van geloof (sommige religieuze geloofsovertuigingen vinden honden onrein), mensen die zwaar onder invloed zijn van middelen, mensen die niet kunnen lopen, een visuele beperking <20%, mensen zeer ernstig slechthorend tot doof > 90 dB verlies, IQ van <70% en mensen die geen kracht hebben in hun armen.

Omgeving

Begeleidingsvorm

individueel

Wijk

Omgeving Utrecht, Zuid

Toegankelijkheid

gehandicaptentoilet, rolstoeltoegankelijk

Werkwijze/methodiek

Het traject bestaat uit drie fasen:
• Startfase: Voorafgaande aan de training worden er persoonlijke doelstellingen met de deelnemer vastgesteld. Tijdens een kennismakingsbijeenkomst vindt een matching plaats met de psychosociaal hulphond. Bij de eerste drie bijeenkomsten wordt er voornamelijk gewerkt aan rust, met name ontspanning bij de deelnemer bij oplopende sociale druk.
• Werkfase: binnen de bijeenkomsten 4 tot en met 9 wordt de ontspanning verder uitgebreid en tevens gewerkt aan de verbetering van de non-verbale communicatie van de deelnemer in sociale situaties en het vermogen samen te werken. Halverwege de training toetsen wij de persoonlijke doelstellingen en stellen wij deze eventueel bij.
• Afsluitfase: tijdens de laatste drie bijeenkomsten worden er verbanden gelegd van het begeleiden van de hond naar sociale situaties in de omgang met mensen. Er is aandacht voor de transfer van het geleerde naar het leven van alledag. Tevens wordt de relatie met de hond afgebouwd. Aan het eind van de training volgt een evaluatie van de doelstellingen en de inhoud van de training. Er wordt ook gekeken naar de praktische effecten van de gehele training en de vervolg mogelijkheden van de deelnemer. Tevens krijgt een deelnemer een certificaat van deelname en ter herinnering aan de training een foto van de hond.

Tijd

Dagen

  ochtend middag avond
maandag      
dinsdag      
woensdag      
donderdag      
vrijdag      
zaterdag      
zondag      

Tijd

De trajecten zijn op afspraak en in overleg.

Financiën

Omschrijving van kosten

Mogelijk is er een eigen bijdrage.

WMO

het betreft wmo voorziening:

sociale prestatie vraagteken

Wijzigingsdatum: 2023-03-22

Video

play

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support