De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

oppashond voor 55-plussers

Organisatie: Stichting OOPOEH
Terug naar overzicht

Onze stichting Opa’s en Oma’s Passen Op Een Huisdier (OOPOEH) zet zich in voor een actiever leven voor 55-plussers en een leuker leven voor honden. Voor dit doel zetten wij senioren in als maatje, als OOPOEH, voor honden in de buurt.   OOPOEH slaat hiermee drie vliegen in één klap: senioren helpen aan meer gezelschap en beweging, honden helpen aan de aandacht en verzorging die zij nodig hebben en baasjes helpen aan een betrouwbare oppas. We zijn géén commerciële oppasdienst of uitlaatcentrale.  

Actiever leven voor senioren
Senioren in Nederland beschikken over een grote dosis levenservaring, energie en kennis. En willen die benutten door iets leuks en zinvols te doen. Met OOPOEH kunnen 55-plussers zich nu aanbieden als maatje voor een hond. Veel senioren zijn graag in het gezelschap van een hond, maar willen of kunnen de volledige zorg niet meer dragen. Stichting OOPOEH biedt voor hen uitkomst: als OOPOEH
kunt u genieten van een hond waar en wanneer het u uitkomt. 

U bepaalt zelf welke hond u gezelschap wilt houden en hoe vaak. Het passen op een hond is een leuke en nuttige invulling van de dag. U wordt uitgenodigd voor veel (gratis) leuke uitjes die Stichting OOPOEH organiseert. U doet leuke nieuwe contacten op. Het zorgen voor een hond is gezond: het verbetert de conditie, de stemming en het helpt tegen een hoge bloeddruk.

Geniet van een oppashond wanneer u wilt!

Website

www.oopoeh.nl


Deze activiteit staat ook op Facebook:

facebook

Activiteit

Vorm

beweging, ontspannen, ontmoeting

Activiteit(en)

sociale activiteiten en recreatie, sport en bewegen

Voor wie

Leeftijdsgroep

senioren

Doelgroep(en)

geen specifieke doelgroep

Voorwaarden

Wie kan OOPOEH worden?
Iedereen boven de 55 jaar die voor een hond kan zorgen, kan OOPOEH worden.* U past in uw eigen huis op de hond en van daaruit laat u ook de hond uit. Het baasje van de hond brengt de hond naar u toen en haalt hem/haar ook weer bij u op. U kunt zelf bepalen op welke hond u wilt passen.

Omgeving

Begeleidingsvorm

individueel, op afstand

Wijk

Omgeving Utrecht

Werkwijze/methodiek

Stap 1: Op zoek naar een hond om op te passen 
U kunt zelfstandig via de website www.oopoeh.nl binnen uw postcodegebied op zoek gaan naar de beschikbare oppashonden in uw buurt. Ziet u een hond waarvoor u interesse heeft? Dan kunt u een kennismakingsgesprek aanvragen, nadat u zich heeft ingeschreven als OOPOEH. 
Heeft u geen internet of wilt u hierbij hulp? Wij helpen u graag telefonisch en zijn bereikbaar op werkdagen via het telefoonnummer onder `toon contactgegevens`.

Stap 2 Inschrijving
U kunt zich inschrijven door de juiste inschrijfbutton op de homepagina te kiezen en aan te klikken. Hierop verschijnt het inschrijfformulier dat u kunt invullen. 
Voor senioren bestaat er ook de mogelijkheid zich telefonisch in te schrijven via het telefoonnummer onder `toon contactgegevens`. Door het inschrijfformulier in te vullen weten wij precies waar u naar op zoek bent, kunnen we beoordelen of wij u van dienst kunnen zijn en kunnen wij u koppelen aan het hondje dat bij u past.

Stap 3: Voor OOPOEH’s is het gratis en baasjes betalen.
55-plussers die zich inschrijven als OOPOEH hoeven nergens voor te betalen. De inschrijving is gratis en ook aan de zorg van de hond zal een OOPOEH nooit financieel bij hoeven te dragen. 

Stap 4: Kennismakingsgesprek aanvragen
Ziet u een hond waarvoor u interesse heeft? Dan kunt u via de website een kennismakingsgesprek aanvragen. Dit doet u door in te loggen op de website en de button “Aanvragen” onderaan het profiel van de hond aan te klikken. Een OOPOEH-matchmaker krijgt deze aanvraag vervolgens binnen en beoordeelt of het baasje/hond en de OOPOEH in kwestie -op papier- matchen. Hierbij wordt vooral gekeken of de hond geschikt is voor de OOPOEH en/of de wensen van het baasje en de OOPOEH overeenkomen.
Heeft u geen internet of wilt u hierbij hulp? Wij helpen u graag telefonisch en zijn bereikbaar op werkdagen via het telefoonnummer onder `toon contactgegevens`. 

Stap 5: Kennismaken
Stichting OOPOEH bemiddelt bij het samenbrengen van OOPOEH’s en baasjes voor een kennismakingsgesprek. Wij bellen/mailen de OOPOEH of het baasje waarmee het kennismakingsgesprek is aangevraagd en checken of zij ook open staan voor een ontmoeting. Zo ja, dan worden de contactgegevens van het baasje en de OOPOEH onderling uitgewisseld zodat zij zelf een afspraak kunnen maken. Zo nee, dan wordt er bij de aanvrager teruggekoppeld dat er geen wederzijdse interesse bestaat. De aanvrager kan dan verder op zoek naar een juiste match (zie stap 1).

Stap 6: Match
Als zowel het baasje als de OOPOEH enthousiast zijn over elkaar, kan er gestart worden. Stichting OOPOEH adviseert het baasje en de OOPOEH om een overeenkomst te sluiten. Dit om mogelijke discussies in de toekomst te voorkomen. Belangrijke zaken die onder andere in de overeenkomst worden geregeld zijn: OOPOEH’s zijn vrijwilligers. Dit betekent dat baasjes OOPOEH’s niet kunnen verplichten te komen wanneer zij een keer niet willen of kunnen.De aansprakelijkheid. Wij adviseren baasjes alleen deel te nemen aan OOPOEH wanneer zij WA verzekerd zijn. Een voorbeeldovereenkomst vindt u op onze website.
Het baasje en de OOPOEH kunnen de overeenkomst ook toespitsen op hun specifieke situatie (de dagen, tijdstippen, wat te doen als het dier naar de dierenarts moet etc.)

Tijd

Dagen

  ochtend middag avond
maandag      
dinsdag      
woensdag      
donderdag      
vrijdag      
zaterdag      
zondag      

Tijd

Tijden zijn in overleg met het baasje en naar uw eigen wens in te delen. Naar aanleiding van uw wensen gaan we samen op zoek naar een geschikte oppashond. U hoeft dus nooit méér op te passen dan u zelf wenst.

FinanciŽn

Omschrijving van kosten

Het is gratis: de inschrijving bij Stichting OOPOEH kost niets en ook aan de zorg van het dier zult u nooit financieel bij hoeven te dragen.

Opmerkingen

Wie kan OOPOEH worden?
Iedereen boven de 55 jaar die voor een hond kan zorgen, kan OOPOEH worden.* U past in uw eigen huis op de hond en van daaruit laat u ook de hond uit. Het baasje van de hond brengt de hond naar u toen en haalt hem/haar ook weer bij u op. U kunt zelf bepalen op welke hond u wilt passen.

Verlangt u naar het gezelschap van een hond maar wilt of kunt u er geen aanschaffen? Dan kunt u nu OOPOEH worden!
Als OOPOEH bent u de oppasoma of -opa van een hond uit de buurt. OOPOEH zijn voor een hond is leuk en actief:
- Gezelschap van een hond wanneer u wilt.
- Alles is geheel vrijblijvend.
- U bepaalt wanneer en hoe vaak u op de hond wilt passen.
- OOPOEH`s hoeven nergens voor te betalen. De inschrijving is volkomen gratis en ook voor de zorg van de hond hoeft u niet financieel bij te dragen.
- Gratis uitjes die Stichting OOPOEH alle OOPOEH’s aanbiedt.
- Passen op een hond is een leuke en nuttige invulling van uw dag.
- Het is goed voor uw gezondheid. Als u een hond uitlaat bent u in beweging en komt u in de buitenlucht. Zo verbetert het zorgen voor een hond uw conditie maar ook uw stemming.
- U ontmoet nieuwe mensen. Een hond brengt u in contact met zijn/haar baasje en nieuwsgierige buurtbewoners. Ook ontmoet u andere OOPOEH’s tijdens OOPOEH-uitjes en evenementen.

Wie helpt u als OOPOEH?
Als OOPOEH helpt u allereerst honden aan een leuker leven. Als het baasje van huis is, voelen veel honden zich eenzaam. De hond verdient iemand die hem/haar gezelschap houdt, een OOPOEH! Daarnaast helpt u baasjes om voor hun hond te zorgen op de momenten dat zij dat niet kunnen. 

Aansprakelijkheid
Stichting OOPOEH adviseert de baasjes en de OOPOEH’s om een korte overeenkomst op te stellen. In die overeenkomst kunt u overeenkomen dat alle schade die veroorzaakt wordt door de hond door het baasje zal worden vergoed, mits er sprake is van (kwade) opzet of grove schuld aan de zijde van de OOPOEH. Daarnaast adviseert stichting OOPOEH de baasjes om een WA-verzekering af te sluiten waarin tevens aansprakelijkheid voor de hond is opgenomen. Zie onze website voor een voorbeeldovereenkomst. Let wel: de baasjes en OOPOEH’s zijn zelf verantwoordelijk voor de inhoud van de tussen hen beiden geldende overeenkomst. Er kunnen geen rechten door de baasjes en OOPOEH’s worden ontleend aan deze voorbeeldovereenkomst. Baasjes en OOPOEH’s kunnen immers het voorbeeld naar eigen inzicht wijzigen.

Wijzigingsdatum: 2022-12-21

Foto 1 van 4

Sfeerimpressie van oppashond voor 55-plussers bij  Stichting OOPOEH

Foto 2 van 4

Sfeerimpressie van oppashond voor 55-plussers bij  Stichting OOPOEH

Foto 3 van 4

Sfeerimpressie van oppashond voor 55-plussers bij  Stichting OOPOEH

Foto 4 van 4

Sfeerimpressie van oppashond voor 55-plussers bij  Stichting OOPOEH

Video

play

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support