De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

Sociaal eetcafť De Wissel: werken in de horeca

Organisatie: WIJ 3.0
Terug naar overzicht

Sociaal eetcafé De Wissel op de WA Hoeve in Den Dolder is een aangenaam trefpunt. Voor een kop koffie of thee met iets lekkers erbij of een lunchhap kan iedereen hier terecht. Medewerkers en deelnemers van WIJ 3.0 zorgen voor de keuken en de bediening. Bij de Wissel leren deelnemers voedsel te bereiden op een verzorgde en hygiënische manier. Ze kunnen ook leren om klanten te bedienen. Daarnaast zorgt De Wissel voor catering.

De Wissel is een echte ontmoetingsplek. Mensen die even willen pauzeren tijdens een fietstocht of wandeling komen hier langs, net als bewoners en medewerkers van de klinieken en instellingen op het terrein. De Wissel is onderdeel van WIJ 3.0 locatie Den Dolder.

Er is altijd een werkbegeleider aanwezig en deels ondersteunen deelnemers elkaar. Iedere deelnemer krijgt een begeleidingsplan en begeleiding op maat. Vaardigheden die je hier kunt leren zijn:

* op een goede manier met klanten omgaan;
* hygiëneregels van de keuken leren en toepassen;
* bereiden van lunches, uitsmijters, gehaktballen, soep, appeltaart, enzovoort;
* samenwerken met andere deelnemers;
* organiseren van activiteiten samen met begeleiders.  

Heb je interesse? Bel ons en maak een afspraak voor een oriënterend kennismakingsgesprek. Je kunt ook het aanmeldformulier op de website van WIJ 3.0 invullen. We kijken dan samen naar de mogelijkheden. Daarnaast kun je natuurlijk altijd in De Wissel langskomen voor een gezellig kopje koffie, een praatje of een lunch: maandag t/m vrijdag tussen 09.00 en 16.00 uur.


Deze activiteit staat ook op Facebook:

facebook

Activiteit

Vorm

arbeidsmatige dagbesteding / activering

Activiteit(en)

contact (lotgenoten), horeca / catering, sociale activiteiten en recreatie

Voor wie

Leeftijdsgroep

volwassenen

Doelgroep(en)

chronisch ziek, psychische beperking, verslavingsproblematiek

Voorwaarden

Kunnen samenwerken, maar ook enige zelfstandigheid hebben en initiatief tonen. Werken volgens de hygiëne-regels. Klantvriendelijk zijn. Interesse hebben in koken en bakken. Als bezoeker zijn er geen specifieke eisen, behalve zich houden aan de huisregels.

Omgeving

Begeleidingsvorm

in de groep

Wijk

Omgeving Utrecht

Toegankelijkheid

gehandicaptentoilet, rolstoeltoegankelijk

Werkwijze/methodiek

Iedere deelnemer krijgt een begeleidingsplan en programma op maat.

Tijd

Dagen

  ochtend middag avond
maandag      
dinsdag      
woensdag      
donderdag      
vrijdag      
zaterdag      
zondag      

Tijd

Maandag t/m vrijdag van 09.00 - 12.00 uur en van 13.00 - 16.00 uur.

Doorstroommogelijkheden

Je leert de basisbeginselen van de horeca, zodat je je goed kunt oriënteren. Een vervolgstap kan een koksopleiding zijn. WIJ 3.0 heeft volop mogelijkheden voor trajectbegeleiding richting werk en opleiding.

FinanciŽn

FinanciŽle vergoeding

€ 1,10

Vergoeding

per uur

WMO

het betreft wmo voorziening:

arbeidsmatige activering vraagteken

Wijzigingsdatum: 2024-03-19

Foto 1 van 3

Sfeerimpressie van Sociaal eetcafé De Wissel: werken in de horeca bij  WIJ 3.0

Foto 2 van 3

Sfeerimpressie van Sociaal eetcafé De Wissel: werken in de horeca bij  WIJ 3.0

Foto 3 van 3

Sfeerimpressie van Sociaal eetcafé De Wissel: werken in de horeca bij  WIJ 3.0

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support