De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

Lasopleiding MIG/MAG niveau 1

Organisatie: WIJ 3.0
Terug naar overzicht

Wil je graag het vak van lasser leren en mooie dingen maken? In de metaalwerkplaats van het Maliegilde kun je een lasdiploma halen en tegelijkertijd je vaardigheden in de praktijk brengen. Je leert in je eigen tempo de basis van metaalbewerking. Deze opleiding is speciaal voor mensen zonder werk die door persoonlijke problemen moeite hebben om betaald werk te vinden en actief bezig te zijn.

WIJ 3.0 biedt een erkende lasopleiding niveau 1 (MIG-lassen) aan. De opleiding bestaat uit zowel theorie- als praktijklessen. Er is één dagdeel per week theorieles, de overige uren oefen je het lassen in de praktijk. Gedurende de opleiding krijg je verschillende proefexamens om te kijken hoe ver je bent en waar je nog aan moet werken. Na het afronden van de opleiding
doe je officieel theorie èn praktijkexamen voor een examinator van het Nederlands Instituut Lastechnieken (NIL). Als je slaagt, ontvang je het diploma!



Deze activiteit staat ook op Facebook:

facebook

Activiteit

Vorm

opleiding

Activiteit(en)

ambachtelijk werk / productiewerk

Voor wie

Leeftijdsgroep

jongeren, volwassenen

Doelgroep(en)

geen specifieke doelgroep

Voorwaarden

Je bent handig met technische dingen en vindt het leuk om met metaal te werken. Je wilt iets leren en bent bereid daarvoor je best te doen. Je hoeft geen vooropleiding te hebben voor de lasopleiding. Wel belangrijk is om vol te houden, want lassen kun je nooit vanzelf. Je moet er veel uren voor maken om het in de vingers te krijgen. Als jij er bent als het moet, op tijd komt en je aan afspraken houdt, dan verdien je een plek in de opleiding.

Omgeving

Wijk

Noordwest

Begeleidingsvorm

in de groep

Werkwijze/methodiek

Zowel bij de theorie als in de praktijk is er een werkbegeleider die je helpt als je ergens niet uit komt en die je leert om zelfstandig te werken en oplossingen te vinden. Fouten maken is daarbij niet erg, als je er maar van leert.

Tijd

Dagen

  ochtend middag avond
maandag      
dinsdag      
woensdag      
donderdag      
vrijdag      
zaterdag      
zondag      

Tijd

De metaalwerkplaats is maandag t/m vrijdag geopend voor deelnemers, van 10.00 tot 16.00 uur. In de middag kun je in de keuken met elkaar lunchen.

Doorstroommogelijkheden

Tijdens of na de lasopleiding kan de deelnemer begeleiding krijgen van een trajectbegeleider van WIJ 3.0. De trajectbegeleider bekijkt met de deelnemer wat wel en niet wenselijk en nodig is om vooruitgang te boeken en biedt ondersteuning. De trajectbegeleider kijkt samen met de deelnemers naar eventuele vervolgstappen richting arbeidsmarkt en opleidingen.

Financiën

Omschrijving van kosten

Begeleidingskosten, lashelm, veiligheidskleding en examengelden

Financiële vergoeding

€ 1,10

Vergoeding

per gewerkt uur voor opdrachten

Opmerkingen

De begeleidingskosten voor 20 weken les kunnen vanuit een maatwerkvoorziening betaald worden. Deze moet de deelnemer individueel bij zijn/haar Buurtteam aanvragen. Wij bieden hierbij hulp. Daarnaast zijn een lashelm en veiligheidskleding voorwaarde om op de metaalwerkplek veilig te kunnen werken. Wij kunnen die leveren tegen inkoopprijs. Er zijn echter ook additionele examengelden vanuit het NIL. Deze variëren; specifieke kostprijzen kun je opvragen bij de werkbegeleiders.

WMO

het betreft wmo voorziening:

arbeidsmatige activering vraagteken

Wijzigingsdatum: 2024-03-19

Foto 1 van 4

Sfeerimpressie van Lasopleiding MIG/MAG niveau 1  bij  WIJ 3.0

Foto 2 van 4

Sfeerimpressie van Lasopleiding MIG/MAG niveau 1  bij  WIJ 3.0

Foto 3 van 4

Sfeerimpressie van Lasopleiding MIG/MAG niveau 1  bij  WIJ 3.0

Foto 4 van 4

Sfeerimpressie van Lasopleiding MIG/MAG niveau 1  bij  WIJ 3.0

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support