De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

Aan de slag bij Lapso

Stichting Lapso Nieuwegein

Utrecht, zaterdag 8 januari 2011

Ze kunnen er altijd wel iemand gebruiken. Of in de metaalproductie maar ook bij de houtbewerking of als chauffeur. Stichting Lapso is een klein bedrijf dat aan mensen met een GGZ-achtergrond beschut werk biedt met behoud van uitkering. Huib Bouhuijzen is de trotse eigenaar die samen met Sam van Engelen de medewerkers begeleidt.

Voordat Huib met Lapso begon, was hij 23 jaar in dienst bij Altrecht. “Daar regelde ik ook al werk voor cliënten. In 2003 heb ik de stap gezet om deze zelfstandige werkplaats te starten.” Inmiddels maakt  Lapso eigen producten van grondstof tot eindproduct. Huib: ”Wij maken per week duizenden snelhangers in verschillende maten, van 10 centimeter tot 8 meter. Daar zijn we in gespecialiseerd. Een snelhanger bestaat uit twee haken gebogen draadstaal die met elkaar verbonden zijn door een stukje gebogen plaatstaal. Met die haken hangt het raamwerk van een systeemplafond aan het echte plafond. We verkopen de snelhangers aan diverse groothandels door het hele land. Het is een ideaal product dat we makkelijk op voorraad kunnen houden.”

Echt werk
Dat was precies wat Huib voor ogen had. Echt werk bieden en eigen producten maken. “En je hoeft geen ervaring te hebben. Het zijn voornamelijk eenvoudige repeterende werkzaamheden op metaalgebied zoals richten en monteren. Het belangrijkste is dat je zin hebt in werken en het leuk vindt om met elkaar iets te produceren.” Naast metaalbewerking  kun je bij Lapso ook hout bewerken, lelijke eenden restaureren, verhuizen en personen vervoeren. “We zijn inderdaad gaan kijken wat we naast de metaal nog meer aan werk konden bieden. Sommige jongens wilden ook wel eens iets met hout doen. Dus hebben we nu zo af en toe een houtproject, bijvoorbeeld een kozijn maken of, zoals onlangs, een pipowagen. Verder verzorgen we in samenwerking met SBWU voor hun cliënten verhuizingen en personenvervoer. We hebben een klein vrachtwagentje waarmee een paar van onze medewerkers toch zeker drie tot vier keer per week een verhuizing doen. En we hebben een stel  Toyota’s Aygo waarmee we cliënten van SBWU naar dokter, familie of zorgboerderij brengen en halen en die we ook gebruiken om eigen mensen mee te vervoeren als ze niet met het openbaar vervoer kunnen komen. En hoe het zit met die lelijke eenden? Ja, dat is een leuk project. We zijn ondertussen aan de tweede eend bezig, van een oud-collega. De eerste is goedgekeurd en op de weg gekomen. Wat misschien ook aardig is om te weten, is dat we contacten hebben met een metaalfabriek in Deil waar vier van onze mensen momenteel aan het werk zijn. Wil je meer, dan is dat dus ook mogelijk.”

Informatie
Heb je zin om je handen uit je mouwen te steken? Om aan het werk te gaan als metaal-  of houtbewerker of als chauffeur? Huib: “Kom dan vooral eens bij ons kijken, zien en ruiken. We hebben altijd plaats voor mensen die zin hebben in werken!”

Contact
C Huib Bouhuijzen
T 030 280 00 56

Stichting Lapso | Industrieterrein De Liesbosch | Ravenswade 150 Q | 3493 LD Nieuwegein

Fotografie: Ilse Broekman, http://elisaproductions.nl

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support