De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

Ervaringsmaatjes voor jonge mantelzorgers

Handjehelpen

Utrecht, donderdag 18 juli 2019

Zorg jij voor je ouder(s), broertje of zusje of kom je uit een gezin waarin iemand een chronische ziekte, beperking of een verslaving heeft? Dan kun je daar vaak wel wat steun bij gebruiken. Met een ervaringsmaatje via Handjehelpen kun je ervaringen uitwisselen en sta je er niet alleen voor.

Ervaringsmaatje is een project waarin jonge stagiairs van Handjehelpen, die zelf zijn opgegroeid met zorg in het gezin, ondersteuning bieden aan jonge mantelzorgers.  Ze zijn hiervoor getraind door Handjehelpen. Via Handjehelpen word je gekoppeld aan een maatje die wekelijks bij je langskomt om te praten en om samen leuke dingen te doen. Dit gaat vaak ook door tijdens de schoolvakanties. Dit maatje weet als geen ander waar je tegenaan loopt en begrijpt daarom je situatie. Zo ben je meer ontspannen en heb je samen een leuke tijd.

Voor deze ondersteuning betaal je uit eenmalig 25 euro inschrijfgeld en 35 euro per halfjaar een vrijwillige eigen bijdrage. Kun je dit niet betalen? In overleg met de regiocoördinator van Handjehelpen kun je vrijstelling van betaling krijgen. De hoogte van de bijdrage wordt elk jaar opnieuw vastgesteld.

Samenwerking met Steunpunt Mantelzorg en SIZ Twente
Handjehelpen werkt binnen dit project samen met het Steunpunt Mantelzorg, de organisatie Stichting Informele Zorg Twente (SIZ) en de omliggende gemeenten. Je kunt je aanmelden voor een ervaringsmaatje wanneer je woont in de gemeente Utrecht, Bunnik, Utrechtse Heuvelrug, Nieuwegein, Stichtse Vecht of in Zeist. Het project is wegens succes in Twente naar Utrecht gehaald; SIZ Twente won er in 2017 een Appeltje van Oranje voor.

Wil jij ook ondersteuning van een ervaringsmaatje?
Ben of ken je een jonge mantelzorger of groei je op binnen een gezin waarin iemand een chronische ziekte, beperking of een verslaving heeft? Bekijk dan snel het project ‘ervaringsmaatje’ op deze website en meld je snel aan via het contactformulier bij het project.

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support