De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

Bobbie maakt een frisse start

Totem/Werkartaal

Utrecht, maandag 7 februari 2011

Hij heeft het vmbo nooit afgemaakt en werkte vanaf z’n 16e in een magazijn, de schoonmaak, op de postkamer en als standbouwschilder. De baantjes waren allemaal van korte duur. Ondertussen gingen alcohol en drugs hem parten spelen. Nu gaat het Bobbie weer voor de wind. Na een succesvolle afkickperiode heeft Bobbie de kans gekregen om een nieuwe frisse start te maken.

“Ik was op school een drukke, stoere jongen die er graag bij wilde horen”, vertelt Bobbie. “School interesseerde me niet, ik wilde buiten spelen en jointjes roken. Mijn derde jaar vmbo heb ik niet afgemaakt. Na allerlei baantjes heb ik me later nog eens aangemeld voor het ROC-traject DO-IT om te kijken welke beroepsrichting ik zou kunnen kiezen. Daar kwam dus niks uit, omdat ik meer met alcohol en drugs bezig was. In juli 2009 ben ik via Centrum Maliebaan in een Detoxkliniek opgenomen, waar ik later ook nog deeltijdbehandeling kreeg. In de kliniek ben ik begonnen met schilderen. Daar had ik plezier in. En van het één kwam toen het ander. Ik ging op zoek naar woonruimte en vond iets in Zeist. Tegelijkertijd zag ik bij Detox een foldertje over atelier Totem, ook in Zeist. Afgelopen juli kreeg ik de sleutel van mijn huis en ben ik lekker aan het schilderen en beeldhouwen gegaan bij Totem.”

Daar bleef het niet bij. Volgens een begeleider van Totem zou Bobbie veel meer kunnen met zijn handen. “Hij attendeerde mij op leerbedrijf Werkartaal en daar ben ik hem nog steeds dankbaar voor. Ik doe daar sinds november werkervaring op  in houttechniek. Daarnaast krijg ik les in veiligheid, Nederlands, rekenen en maatschappijleer. Terug in de schoolbanken dus en nu ben ik wel gemotiveerd. Ik zit hier helemaal op mijn plek. Ik heb een nieuwe kans gekregen om een toekomst op te bouwen en die kans laat ik niet liggen. Alles gaat nu supergoed. Ik woon zelfstandig, ik schilder nog steeds bij Totem en ik ga drie dagen per week naar Werkartaal. Als ik daar klaar ben met mijn leertraject hoop ik een betaalde baan te vinden op de arbeidsmarkt, het liefst in de meubel- of interieurbouw. Dat gaat vast lukken, zeker met de hulp die ik hier bij Werkartaal krijg!”

Atelier Totem is een open werkplaats waar mensen met afstand tot de reguliere arbeidsmarkt actief kunnen zijn en zichzelf weer kunnen oriënteren en ontplooien door middel van creatief en ambachtelijk werk.

Atelier Totem
De la Reylaan 34, hal 32, Zeist
T (06) 15907702
E info@ateliertotem.nl
I www.ateliertotem.nl

Werkartaal is een erkend leerbedrijf dat voor de regio Midden-Nederland praktijkgerichte maatwerktrajecten verzorgt voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt zoals Wajongeren, ex-verslaafden, WW-ers, WAO-ers, oud- en nieuwkomers en voortijdig schoolverlaters.

Werkartaal
De la Reylaan 34, unit 24a, Zeist
T (030) 691 13 31
E info@werkartaal.nl
I www.werkartaal.nl

Fotografie: Remke Spijkers, http://www.remkespijkers.com

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support