Activiteiten kunnen mogelijk door de corona maatregelen tijdelijk zijn aangepast.
Neem contact op met de organisatie om er zeker van te zijn dat de activiteit plaatsvindt.

De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

Creatief met keramiek

Boogh

Utrecht, woensdag 7 november 2018

Creatieve Utrechters kunnen hun hart ophalen bij de cursus Keramiek van Stichting Boogh. In een groep met andere deelnemers maak je werkstukken van gebakken klei.

Onder begeleiding van deskundige vrijwilligers klei je diverse werkstukken. Van poppetjes, borden, schaaltjes tot plantenhangers. In deze wekelijkse cursus op de maandag ga je in een groep aan de slag met boetseren, bakken en glazuren van werkstukken. Die laatste kunnen ook als vrije vorm gemaakt worden. Ook werken deelnemers met mallen waardoor je iets persoonlijks aan de afwerking kunt toevoegen.

Er is op de maandag zowel een ochtend- als een middaggroep. De ochtendgroep is van 10.00-12.00 uur en de middaggroep van 13.00- 15.00 uur. Het gaat om een doorlopende cursus van in totaal 10 bijeenkomsten. Je betaalt 50 euro voor de hele cursus. Iedereen kan aan deze cursus meedoen. Het belangrijkste is dat het leuk vindt om creatief bezig te zijn. Zowel beginners als gevorderden zijn welkom.

Het woord ‘keramiek’ is afkomstig van het Griekse `keramos`, wat drinkvat of aardewerkvat betekent. Het wordt voornamelijk gebruikt die van gebakken klei zijn gemaakt. In de cursus maak je gebruik van uiteenlopende soorten klei, diverse toeslagstoffen en bakprocedures. Kortom: er komen veel technieken aan bod waarmee je keramieke voorwerpen kunt maken.

Kom kleien!
Houd je van aardewerk en ben je graag creatief bezig? Meld je dan aan voor de cursus Keramiek op deze site.

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support