Activiteiten kunnen mogelijk door de corona maatregelen tijdelijk zijn aangepast.
Neem contact op met de organisatie om er zeker van te zijn dat de activiteit plaatsvindt.

De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

De lopers liggen uit!

Cumulus Welzijn

Utrecht, vrijdag 8 oktober 2010

Woon je in Utrecht Overvecht en wil je graag andere buurtbewoners ontmoeten om samen mee te koken en te eten? Dat kan. Want welzijnsorganisatie Cumulus legt elke dinsdag de loper uit speciaal voor mensen met een beperking. De Rode Loper nodigt mensen uit in buurthuis De Boog en De Blauwe Loper ligt uit bij buurtflat Kasaïdreef.

Aafke neemt al vanaf het begin deel aan de kookgroep van De Blauwe Loper, nu zo’n twee jaar. “Ik werd afgekeurd, maar had geen zin om achter de geraniums te gaan zitten. Een medewerker van Wegwijs attendeerde mij op De Blauwe Loper. Iedere dinsdagmiddag komen we met een aantal buurtbewoners bij elkaar om samen boodschappen te doen, te koken en te eten. Het is de bedoeling dat iedereen zich naar eigen kunnen inzet. Ik beheer bijvoorbeeld de verjaardagspot en koop namens de groep cadeautjes voor de jarigen. Ik zorg ook dat als er iemand van de groep ziek is, we even een kaartje sturen. Verder maak ik nieuwkomers een beetje wegwijs en fotografeer ik bij verschillende gelegenheden. Ik leef altijd naar de dinsdag toe. Lekker even de deur uit en onder de mensen komen. Ik kikker er iedere keer  van op. Van de aanspraak van mensen die vaak in hetzelfde schuitje zitten als ik, maar ook van de gemeenschapszin die het geeft. Je voelt je nuttig en je hoort weer ergens bij. We zijn elke week opnieuw blij om elkaar te zien!”

Activiteitenmiddagen
Naast de wekelijkse kookgroepen stellen beide Lopers gezamenlijk een activiteitenprogramma samen. Buurthuis De Boog is elke eerste en laatste vrijdagmiddag en alle andere weken op de donderdagmiddag geopend voor gezellige activiteiten zoals koersballen, sport en spel, creatieve workshops en verrassende excursies. Aafke: “Samen met de begeleiders kijken we wat we leuk vinden om te gaan doen. Het programma wordt maandelijks vastgesteld en verspreid onder de deelnemers. Op die manier is er altijd voor elk wat wils.”

Informatie
Wil jij ook in een ongedwongen sfeer buurtbewoners uit Overvecht ontmoeten, neem dan contact op met één van de begeleiders bij  De Rode of De Blauwe Loper.

De Blauwe Loper
C Sophia Hagemeier
T 06 21296731
E s.hagemeier@cumuluswelzijn.nl

De Rode Loper
C Dien van Strien
T 06 23995058
E d.vanstrien@cumuluswelzijn.nl

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support