Activiteiten kunnen mogelijk door de corona maatregelen tijdelijk zijn aangepast.
Neem contact op met de organisatie om er zeker van te zijn dat de activiteit plaatsvindt.

De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

Een tuin met zorg

Moestuin Maarschalkerweerd

Utrecht, woensdag 8 september 2010

Waar de stad aan de zuidoostkant van Utrecht overgaat in land, meandert de Kromme Rijn en ligt Moestuin Maarschalkerweerd. Dit bijzondere project met tuin, moestuinwinkel en lunchcafé, biedt dagbesteding en arbeidsintegratie aan mensen met een grotere afstand tot de arbeidsmarkt.

Moestuin Maarschalkerweerd is op zoek naar vrijwilligers. Naar mensen die willen schoffelen, zaaien, planten en oogsten in de moestuin of die willen meehelpen in de verkoop of bijvoorbeeld in de keuken. Voor de begeleiding van alle activiteiten werkt De Moestuin samen met dienstverlenende organisatie Abrona. Het team professionals bestaat uit tuinders, koks en medewerkers met ruime ervaring in de psychiatrie, verstandelijke gehandicaptenzorg en verslavingszorg. Johan is vrijwilliger en vertelt enthousiast: “De Moestuin is een fantastische plek waar je op een prettige manier coachend begeleid wordt. Zo heb ik hier heerlijke taarten leren bakken!”

Puur genieten
De Moestuin Maarschalkerweerd is een biologische tuin met zorg voor de natuur, maar vooral ook voor mensen. Voor de vrijwilligers die er werken, voor de klanten van de winkel en voor de gasten van het lunchcafé. Alles wordt met passie, liefde en aandacht gekweekt, verkocht en bereid. De ingrediënten zijn eerlijk evenals de prijs. De lokatie is goed bereikbaar en de omgeving is uniek. Bezoekers kunnen in de winkel terecht voor verse groenten, kruiden en fruit. In het lunchcafé kunnen ze heerlijk ontspannen genieten van koffie, biologische sappen, kruidenthee, taart en ciabatta’s terwijl de kinderen hun energie kwijt kunnen in de zandbak.

Activiteiten
De Moestuin organiseert regelmatig activiteiten. Ben je nieuwsgierig geworden kom dan eens kijken tijdens onze Green Fair op zondag 19 september waar je bijvoorbeeld kunt deelnemen aan een excursie naar onze bijenstal. Alle informatie over onze activiteiten en openingstijden van winkel en lunchcafé zijn terug te vinden op www.moestuinutrecht.nl.

Informatie
Wil je net als Johan leren en werken in een vriendelijke omgeving, dan hebben wij plek voor je. Voor meer informatie en aanmelding kun je contact opnemen met Hanneke, Ilja of Mieke.

Contact
T (030) 251 11 01
E hanneke.meima@abrona.nl 
I www.moestuinutrecht.nl

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support