De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

Fort bij de vechten

Utrecht, dinsdag 20 maart 2012

Werk aan de Linie

Fort bij Vechten is een veelzijdig fort waar veel gebeurd en ontwikkeld wordt. 
De veelheid aan activiteiten en ontwikkelingen maken het fort tot een ideale locatie voor dagbesteding en re-integratie. Hiertoe is het project "Werk aan de Linie" gestart waar mensen met een beperking meewerken aan het onderhoud van het fort.

Wat gebeurd er op het Fort bij Vechten?

Fort bij Vechten wordt de komende jaren ontwikkeld tot Nationaal Waterliniemuseum voor ca 100.000 bezoekers per jaar. Er komt een nieuw bezoekerscentrum en bestaande gebouwen worden ingericht als belevingscluster. Bezoekers kunnen zien en beleven hoe het fort functioneerde toen het nog in gebruik was. Andere gebouwen worden gebruikt voor commerciële doeleinden (vergaderruimte, horecavoorziening of expositieruimte) en een aantal ruimten is ingericht als onderkomen voor de vleermuizen.
Ook de buitenruimte wordt heringericht. Een deel van het terrein wordt gereconstrueerd en terug gebracht naar de situatie van 1880. Er worden nieuwe paden, speelruimten en terrassen aangelegd. Daarnaast wordt een deel beheerd als natuurterrein.

Wat voor werk is er bij Werk aan de Linie te doen?

Op dit moment zijn er mogelijkheden voor dagbesteding en re-integratietrajecten op het gebied van onderhoud van terreinen en gebouwen. Deze werkzaamheden vallen onder het project"werk aan de linie".
Wat betreft het onderhoud van terreinen moet vooral gedacht worden aan o.a. aanleg van nieuwe beplantingstypen en paden, ecologisch groenbeheer, snoeiwerkzaamheden, schoonmaken en opruimen van zwerfafval.
Cliënten die in aanmerking komen voor (deels)regulier werk in het groen kunnen doorstromen naar een leerwerktraject groen. Dat kan deels vanuit het fort worden ingevuld door een eigen reguliere groenploeg. Deze groenploeg voert werkzaamheden uit voor derden in de regio Utrecht.
Het onderhoud van gebouwen betreft onderhoudswerkzaamheden zoals verven van luiken en deuren, kleine reparaties, restauratiewerkzaamheden en bouwen van fortmeubilair.
Mogelijkheden voor dagbesteding en re-integratietrajecten bij andere activiteiten op het fort volgen in de loop van 2012.

Wie kan er deelnemen aan jullie project?

De dagbesteding en re-integratie is bedoeld voor mensen met een psychische beperking, verslavingsproblemen of  verstandelijke beperking. Mensen die een CIZ-indicatie hebben voor dagbesteding, of een doorverwijzing vanuit de gemeente of UWV kunnen deelnemen aan het project van Werk aan de linie. Verder wordt er van je verwacht dat je gemotiveerd bent en een redelijk goede gesteldheid hebt, want het werk kan fysiek zwaar zijn. 

Hoe is de begeleiding en wat zijn de werktijden?

Je kan werken op alle doordeweekse dagen, de werktijden zijn van 8.30 - 12.30 uur en van 12.30 uur - 16.30 uur.
In overleg wordt bekeken welke dagen je komt werken en welke werkzaamheden passen bij je mogelijkheden en interesses.
Er is altijd een werkbegeleider aanwezig die de nodige ondersteuning biedt bij de uitvoering van de werkzaamheden. Ook is er een trajectbegeleider die persoonlijke begeleiding biedt.
De trajectbegeleider zal samen met jou een trajectplan opstellen met als doel gericht te werken aan je persoonlijke ontwikkeling. 
In zo’n plan komen onder andere de volgende punten aan bod:
- Uitzoeken van draagkracht en belastbaarheid
- Waar liggen capaciteiten en interesses
- Basis werknemersvaardigheden
- Ontwikkeling van specifieke werk-vaardigheden 
- In kaart brengen ontwikkelingsmogelijkheden en eventuele loopbaanperspectieven.
Afhankelijk van hoe je je ontwikkelt worden er diverse mogelijkheden geboden om eventueel met behulp van scholing en of trainingen vervolgstappen te maken naar andere vormen van arbeid (regulier en niet-regulier).

Nieuwsgierig geworden?

Neem voor meer informatie contact op met:
Auke Vos, projectleider
T: 06 – 53242261
E: vos@nieuwland.nl

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support