De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

Genieten van de natuur bij Bosactiviteiten

Bosactiviteiten.nl

Utrecht, maandag 3 oktober 2011

Lekker bezig zijn in de natuur, dat is leuk en gezond. Je bent even buiten, je komt in beweging, er is ruimte en rust om je heen. Voor sommige mensen is het extra belangrijk om in een veilige, prettige omgeving te zijn. Speciaal voor hen zijn er boswerk- en moestuinactiviteiten op een landgoed in `t Goy, dichtbij Houten (Utrecht).

Op dinsdag, woensdag en vrijdag is er dagbesteding voor volwassenen. We werken in het bos en in de tuin. We maken houtstapels waarin dieren nesten kunnen maken, we ruimen takken op, we snoeien bomen. En we houden een moestuin bij: we zetten plantjes in de grond, halen onkruid weg en oogsten de groenten. Tussendoor drinken we wat, rusten we uit, spelen we een spelletje. Wie dat wil, kan ook tekenen, schilderen en fotograferen.

De sfeer is heel ontspannen. Ieder werkt op zijn/haar eigen tempo. Alle volwassenen met een dagbestedingsindicatie zijn welkom. Ervaring met boswerk of tuinieren is niet nodig.

Op zaterdagochtend zijn er activiteiten voor kinderen met autisme. Op zaterdagmiddag zijn jongeren met autisme welkom. Ook bij deze activiteiten zijn we bezig in het bos en in de tuin. Jongeren en kinderen die dat willen, kunnen ook bruggen en vlotten bouwen en knutselen met bosmateriaal en hout.

De begeleiding wordt gedaan door Evelien Bus. Evelien is van oorsprong wiskundedocente en dramatherapeute. Ze heeft jarenlang in het voortgezet speciaal onderwijs gewerkt met jongeren met autisme. Bij de begeleiding zorgt Evelien voor heldere opdrachten en een veilige sfeer. Er zijn ook twee vrijwilligers die meehelpen bij de begeleiding.

De groepen zijn klein: maximaal vier deelnemers per begeleider.

Op zaterdag 8 oktober van 11- 14 uur is er een Open Dag voor kinderen/jongeren met autisme.

Open dag

Een rondleiding door het bos
Kennismaken met de begeleiders
Foto’s bekijken
Alvast een beetje aan de slag in het bos
 
Waar?
Landgoed Wickenburgh
Wickenburghseweg 17
3997 MT ’t Goy
(dichtbij Houten, Utrecht)
 
Meer informatie
Zie www.bosactiviteiten.nl
Evelien Bus, 06 41324701
evelienbus@bosactiviteiten.nl

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support