Activiteiten kunnen mogelijk door de corona maatregelen tijdelijk zijn aangepast.
Neem contact op met de organisatie om er zeker van te zijn dat de activiteit plaatsvindt.

De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

Gids helpt je aan het werk

Stichting Gids

Utrecht, dinsdag 8 juni 2010

Stichting Gids helpt mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt bij hun tocht naar re-integratie. Gids heeft contracten met de gemeente Utrecht en omstreken, maar heeft ook veel klanten met een persoonsgebonden re-integratiebudget. Mensen met een bijstandsuitkering die een eigen re-integratieplan willen maken en voor ondersteuning kunnen aankloppen bij Gids.

Stichting Gids kenmerkt zich door een zeer individuele benadering en veel persoonlijke begeleiding en aandacht. “We kijken samen met de klant welke wensen, mogelijkheden en capaciteiten er zijn”, vertelt Agnes, consulente bij Gids. “Vervolgens gaan we samen op zoek naar werk en helpen we bij het surfen op internet om geschikte vacaturesites te vinden. We geven individuele hulp bij solliciteren en proberen knelpunten en onzekerheden weg te nemen. We geven ook kledingadvies als dat nodig is en oefenen vooraf een sollicitatiegesprek. Dankzij onze persoonlijke aandacht en vasthoudendheid zien we 9 van de 10 klanten mede door hun eigen betrokkenheid en motivatie succesvol doorstromen naar een betaalde baan.”

Monique was één van Agnes’ klanten en is inmiddels aan het werk als receptioniste/reserveringsmedewerker bij een horecabedrijf. “Het lijkt wel een droom”, zegt Monique. “Ik ben tien jaar op zoek naar werk geweest en nu is het eindelijk zover. Begin maart kwam ik via mijn consulent van sociale zaken bij stichting Gids terecht. Ik kon het meteen goed vinden met Agnes. Samen kwamen we er achter dat ik steeds werd afgewezen op mijn sollicitatiebrieven. Die hebben we toen aangepast per vacature waar ik op reageerde. Op een gegeven moment attendeerde Agnes mij op de vacature bij het bedrijf waar ik nu werk. Ik heb een halfjaarcontract voor 20 uur per week met uitzicht op een vaste aanstelling. Ik vind het erg leuk en ben hartstikke trots!”

Meer informatie:
Stichting Gids
(030) 292 65 15
info@stichtinggids.nl
www.stichtinggids.nl

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support