De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

hoe verliep de coronatijd?

De Strooij

Utrecht, woensdag 24 juni 2020

niet lang dicht geweest

De meeste activiteiten en cursussen in Utrecht zijn sinds de coronamaatregelen nog niet (helemaal) opgestart of open, gelukkig is de locatie De Strooij wèl open. Hoe is het met de deelnemers en het personeel van De Strooij verlopen afgelopen maanden?

Werkbegeleiders Willem en Eline vertellen; ‘We zijn gelukkig niet heel lang dicht geweest. De eerste paar weken dat de Coronacrisis begon waren we wel dicht maar eigenlijk zijn we best snel weer langzaam opgestart en konden deelnemers weer naar De Strooij komen. Op gepaste afstand natuurlijk.’ Willem: ‘het is nu alleen minder vrijblijvend dan voordat de Coronacrisis begon. Eerst konden mensen gewoon langskomen voor een praatje of een kopje koffie maar nu maken we roosters. Zo weten we hoeveel mensen er aanwezig zijn en of er misschien toch nog wel meer mensen kunnen komen naar De Strooij. We zitten nu eenmaal met de verplichte anderhalve meter afstand en dat betekent dat we dat goed moeten inpassen op de locatie.’ ‘En mensen hebben nu ook wat meer verantwoordelijkheid dan voorheen’, vult Eline aan: ‘er zijn wat kleine puntjes ter verbetering maar eigenlijk gaat het heel goed’.

Welke activiteiten zijn er nu open? Willem: ‘Het naaiatelier Naald&Draad is weer open, schoonmaak- en receptieactiviteiten, maar ook creatieve activiteiten zoals tekenen en schilderen of werken met hout. Ook computerlessen kunnen weer worden gevolgd. Die geven ze zelf of via Digiwijs 3.0. Eline: ‘Alleen de gezamenlijke lunch organiseren we (nog) niet, dan is de anderhalve meter toch lastig te handhaven.’

Sommige deelnemers durven nog niet naar buiten en is er nog wel angst om te komen. ‘Dat begrijpen we heel goed maar we houden zoveel mogelijk contact met elkaar, via telefoon of digitaal. Zo weten we wel hoe het met ze gaat en kunnen ze hun verhaal kwijt.’
Onze deelnemers waren zo blij dat De Strooij weer open ging en dankbaar dat er weer wat ritme kwam in het dagelijkse leven. ‘Gedwongen thuis zitten is voor veel mensen een zware last, ze waren er echt aan toe’, zegt Willem.

Ben je benieuwd naar De Strooij en wil je in contact komen? Dat kan! De Strooij is twee keer per dag open van 10:00 tot 12:00 en van 13:00 tot 15:00 uur. Bel eerst even naar 030-3039989 of mail naar Willem.

De Strooij is dé plek in Overvecht waar sociaal kwetsbare bewoners beginnen om dagritme op te bouwen en zelfvertrouwen te krijgen. Dit doen ze via diverse arbeidsmatige activiteiten.
De Strooij maakt onderdeel uit van de organisatie Wij 3.0.

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support