De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

Kracht van Samen Award zet vrijwilligers in het zonnetje

Reinaerde

Utrecht, woensdag 18 november 2020

Minister gehandicaptenzaken Rick Brink reikt vanavond op 12 november de Kracht van Samen Award uit. Dit gebeurt tijdens de jaarlijkse vrijwilligersavond van Reinaerde. Met de Kracht van Samen Award wil Reinaerde extra aandacht vragen voor de mooie momenten die met hulp van vrijwilligers mogelijk zijn en die bijdragen aan een goed leven voor mensen met een beperking. Er zijn drie bijzondere, onroerende en leuke activiteiten genomineerd voor de Award. De vakjury kiest uiteindelijk de winnaar.

Cliënten hebben plezier samen met vrijwilligers, ervaren door het contact met vrijwilligers meer voldoening, leren van hen. Het geeft cliënten betekenis aan hun dag, hun week, hun leven. Bij Reinaerde zijn ze heel blij met de 750 vrijwilligers. En dat mogen er nog meer worden. Om vrijwilligers in het zonnetje te zetten is de Award in het leven geroepen.

Inzendingen

Voor de Kracht van Samen Award zijn zeven inzendingen binnengekomen van medewerkers, vrijwilligers en familie van cliënten. Ervaringsdeskundigen bij Reinaerde kozen hieruit de genomineerden. Nu is het aan de jury om een winnaar te kiezen. De jury bestaat uit een strategisch gebiedsmanager van Reinaerde, de voorzitter van de centrale cliëntenraad en de voorzitter van de centrale cliëntenraad commissie vertegenwoordigers.
De inzendingen zijn beoordeeld op impact die de activiteit heeft op (het gevoel) van mensen met een beperking. En er is gekeken naar of deze activiteit vaker plaats kan of gaat vinden. Levert de activiteit een bijdrage aan een goed gevoel en hoeveel mensen hebben er iets aan?

de genomineerden

De kanshebbers voor de Kracht van Samen Award zijn:

  • De online geluklessen voor cliënten bij Reinaerde door Nanette van der Heiden.
  • De Truckersdag van de Heygraeff. Een jaarlijks evenement waar cliënten mee mogen rijden in vrachtwagens en zo een toertocht maken.
  • De muzikale buitenoptredens van de band Maatvol tijdens de corona-tijd. De muziek bracht afleiding en gezelligheid.

online uitzending

Vanwege corona kun je de uitreiking online, live volgen. Klik voor de link naar de uitzending: https://bit.ly/2IncqSJ
Vanavond tussen 20.30 en 21.00 uur maakt minister gehandicaptenzaken Rick Brink de winnaar bekend!

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support