Activiteiten kunnen mogelijk door de corona maatregelen tijdelijk zijn aangepast.
Neem contact op met de organisatie om er zeker van te zijn dat de activiteit plaatsvindt.

De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

Legobouwers gezocht

Stichting Beschermende Woonvormen Utrecht (SBWU)

Utrecht, vrijdag 16 juli 2010

Uniek project SBWU


Ze bestaan al meer dan een halve eeuw, de gekleurde kunststofblokjes uit Denemarken die de naam LEGO dragen. Het beroemde speelgoed is inmiddels uitgegroeid van een paar plastic steentjes tot meer dan 10.000 onderdelen waarmee van alles en nog wat gebouwd kan worden. Sinds januari is ook een aantal cliënten van SBWU in de ban van LEGO. Zij zoeken nog collega-cliënten om samen van oude LEGO weer nieuwe objecten te maken.

“We kregen ooit een partij LEGO aangeboden, wel 12 dozen vol”, vertelt Peter Leen van SBWU. “Toen ontstond het idee daar een activeringsproject mee te starten. Sinds januari bestaan de LEGObouwers. Nog even doorzetten en dan zijn we het sorteerstadium voorbij en kunnen we nieuwe modellen gaan bouwen. Het leukere werk!  Want dat sorteren op kleur, onderdeel en kwaliteit bleek toch een hele klus. Als alles eenmaal keurig gesorteerd op voorraad ligt, gaan de LEGObouwers digitale bouwtekeningen verzamelen en nieuwe modellen ontwerpen of bestaande nabouwen. Andere medewerkers kunnen foto’s maken van de producten en ze plaatsen op een verkoopsite. We hebben ook werkplek voor mensen die de bestellingen verpakken en verzendklaar maken of die de catering verzorgen voor de bouwmedewerkers. Er is voor iedereen wel een passende taak te vinden binnen dit project.” 

Op dit moment werken de LEGObouwers op maandag en donderdag, locatie Parkzichtlaan. Het project wordt na een jaar geëvalueerd. “Meld je aan voor dit project en zorg dat het een succes wordt”, roept Peter mensen enthousiast op. “Dan gaan we ook volgend jaar door met het inkopen van tweedehands LEGO, het bouwen en het verkopen. Misschien wel via een eigen website!”

Meer informatie:
C Peter Leen
T (030) 670 49 92
E peterleen@sbwu.nl 

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support