De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

Ligt jouw toekomst in de techniek?

Werkartaal

Utrecht, donderdag 10 maart 2011

Hou je van sleutelen of timmeren, van lassen of elektra, maar ontbreekt het je aan opleiding en werkervaring? Of ben je te lang van de arbeidsmarkt, maar wil je de draad weer oppakken? Lees dan vooral verder en kijk of Ilona, trajectbegeleider bij Werkartaal, je nieuwsgierig maakt naar een baan in de technische sector. Want dat is wat ze doen bij Werkartaal. Ze ondersteunen werkloze mensen in hun stappen naar werk, naar een nieuwe toekomst.

Ilona weet enthousiast te vertellen over leerbedrijf Werkartaal in Zeist. Ze werkt er ruim 12 jaar met veel plezier als trajectbegeleider en heeft ondertussen al heel wat mensen zien groeien en doorstromen naar regulier werk. “Dat is zo mooi hier. We bieden mensen interne arbeidstraining, scholing en werkervaring in een echte bedrijfsomgeving waardoor de overgang naar een betaalde baan relatief klein is. En dan is het ook nog eens werk in de technische sector, dus concreet en resultaatgericht. Mensen maken producten, merken dat ze iets kunnen en zijn daar trots op. Maar we zijn zakelijk als het gaat om de toelating van mensen. Onze trajecten zijn individueel en op maat. Die zien we liever niet halverwege vastlopen. Dat betekent dat onze deelnemers in staat moeten zijn om minstens vier dagen per week echt te werken. En natuurlijk hoeft niet alles meteen voor de volle 100% foutloos te gaan, maar je moet wel bereid zijn om te werken aan die dingen die nog niet zo goed gaan. Dat kan op technisch vlak zijn, maar bijvoorbeeld ook op het gebied van beroepshouding en sociale vaardigheden.”

Maatwerk
In een traject bij Werkartaal leer je in gemiddeld 30 weken de basis van het vak in de richting metaal-of houtbewerking, installatie-. elektro- of fietstechniek of keukenmontage. De eerste 22 weken krijg je intern praktijkgerichte scholing  van een ervaren praktijkopleider die zijn vak beheerst en het een uitdaging vindt dat ook op anderen over te dragen. Je kunt ondertussen ook een VCA-diploma en een lasdiploma halen. Daarna volgen 8 stageweken meestal bij een erkend leerbedrijf. “En dan ligt het aan de deelnemer zelf wat er verder gaat gebeuren”, aldus Ilona. “Sommigen kunnen meteen doorstromen naar een betaalde baan in het bedrijf waar ze stage liepen. Anderen kiezen voor een vervolgopleiding niveau 1 of 2 bij het ROC gecombineerd met een werkplek bij het leerbedrijf. Eigenlijk is het voor iedereen anders. Vandaar dat wij voor iedere deelnemer een maatwerktraject uitstippelen en vanaf dag één individuele begeleiding bieden. Bij ons stopt een traject in principe pas als er een passende werkgever is gevonden.”

Opleiding
Tot nu toe blijft de theorie bij Werkartaal nog een beetje op de achtergrond. “Maar daar komt verandering in”, zegt Ilona. “Samen met ROC ASA zijn we een theoretische opleiding aan het ontwikkelen die gegeven kan worden in een klein klasje, op een individuele manier, binnen onze eigen muren. Die opleiding vormt een goede voorbereiding op een vervolgopleiding bij het ROC.”
Voorop staat dat Werkartaal uitgaat van de kwaliteiten van de deelnemers. En of een deelnemer nou kiest voor arbeidstraining en scholing of vooral voor werkervaring: “al onze trajecten zijn gericht op het vergroten van de kansen op de arbeidsmarkt.”

Meer informatie
Werkartaal, De la Reylaan 34, unit 24a, Zeist
Trajectbegeleiders: Ilona Rengelink en Nardy Verwoerd
T (030) 691 13 31,
E info@werkartaal.nl
I www.werkartaal.nl

Werkartaal is een erkend leerbedrijf dat voor de regio Midden-Nederland praktijkgerichte maatwerktrajecten verzorgt voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt zoals Wajongeren, ex-verslaafden, WW-ers, WAO-ers, oud- en nieuwkomers en voortijdig schoolverlaters. Jaarlijks heeft Werkartaal ongeveer 70% positieve uitstroom naar regulier werk en/of vervolgopleidingen, dan wel naar vrijwilligerswerk.

Fotografie Remke Spijkers, www.remkespijkers.com

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support