Activiteiten kunnen mogelijk door de corona maatregelen tijdelijk zijn aangepast.
Neem contact op met de organisatie om er zeker van te zijn dat de activiteit plaatsvindt.

De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

Maken wat je wilt

Atelier Totem

Utrecht, zaterdag 8 mei 2010

Van kunst tot klus

Atelier Totem is een dagbestedingscentrum in Zeist. Iedereen die graag met zijn of haar handen werkt is hier welkom. Het Atelier heeft een enorm assortiment aan mogelijkheden om je in allerlei vormen van creativiteit of kunstzinnigheid uit te leven. Van pottenbakken tot edelsmeden, van glas in lood tot gipsgieten. Schilderen, brons gieten, zelf meubels maken, alles is mogelijk. Je kunt ook "gewoon" klussen: weer dingen oppakken waar je vroeger handig in was. Zoals een parketvloer leggen of een keuken bouwen. In het Atelier valt ook op dit gebied nog genoeg te doen.

Een atelier om trots op te zijn
Het atelier heeft een eigen expositieruimte, die ook helemaal door de deelnemers zelf gebouwd is: de vloer, de tafel, zelfs het glas in lood raam, waardoor er prachtig licht naar binnen valt.
Een natuurlijk ook de tentoongestelde kunst is, beneden in het atelier, volledig aan het brein en handen van deelnemers ontsproten.

Daarom is iedereen die je hier spreekt ook zo trots. Hier ga je niet naar toe omdat je iets te doen moet hebben. Hier ga je naar toe omdat het iets in je los maakt, omdat er iets van je creativiteit en diepste kwaliteiten wordt gevraagd. Maar ook omdat je aan de slag gaat met je eigen thema`s op de manier die bij jou past. Daar word je in gesteund en je wordt er om gewaardeerd. Zo kan je uiteindelijk trots zijn op het resultaat van je eigen werk, maar ook van het werk van je "collega`s"

Begeleiding
Ook al ga je op je eigen manier aan de slag, je krijgt hier wel begeleiding bij. Samen met de begeleider van het atelier spreek je door met welk materiaal je wilt gaan werken, eventueel wat je wilt gaan maken, hoe je het wilt gaan doen en wat er misschien nog voor nodig is. En als je eigenlijk nog niet goed weet wat je wilt, dan ga je dit samen met de begeleider onderzoeken. Soms betekent dat, dat je begint met vertrouwde materialen, om van daar uit langzaam stappen te zetten richting het onbekende.

Structuur
Er wordt van je verwacht dat je komt op de dagen en tijdstippen die zijn afgesproken. Het is natuurlijk mogelijk om hier eens wat in te schuiven, maar je bent er zelf verantwoordelijk voor om dat kenbaar te maken en te regelen.

Er gebeurt van alles in het atelier: boren, timmeren, zagen. Daarbij is het een grote ruimte in een loods, waar geregeld veel mensen rondlopen.  Het atelier zal daarom niet voor iedereen even geschikt zijn.

Het is belangrijk dat je zo nu en dan tegen lawaai kunt en mensen om je heen kunt hebben die ook nog eens mee kijken naar wat jij aan het maken bent. Daarnaast moet het vrij werken, dus zonder opdracht of voorbeeld, je wel enigzins aanspreken.

Informatie
Voor meer informatie kan je contact opnemen met Aart van der Lit, 06 - 15 90 77 02
info@ateliertotem.nl

of surf naar
www.ateliertotem.nl

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support