Activiteiten kunnen mogelijk door de corona maatregelen tijdelijk zijn aangepast.
Neem contact op met de organisatie om er zeker van te zijn dat de activiteit plaatsvindt.

De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

Met Volte in 3 maanden actief

Volte

Utrecht, zondag 8 augustus 2010

Bundelen van kennis en ervaring

Samenwerkingsverband Volte heeft in opdracht van de gemeente Utrecht een matchinstrument ontwikkeld voor cliënten op trede 0, 1 en 2 op de re-integratieladder. Het is de bedoeling dat deze mensen samen met een trajectbegeleider van Volte in drie maanden passende dagbesteding  vinden waarmee ze actief aan de slag kunnen gaan.

Het matchingstraject bestaat uit een aantal onderdelen. In individuele gesprekken brengt Volte samen met de cliënt mogelijkheden, wensen, kansen en belemmeringen in kaart. “Belemmeringen worden zoveel mogelijk weggenomen”, vertelt Menno van Piggelen, projectleider van Volte. “Dat kan dus betekenen dat we bijvoorbeeld goede kinderopvang regelen of ondersteuning bij de thuisadministratie. En als duidelijk is wat een cliënt wil en kan dan gaan we op bezoek bij een paar dagbestedingsprojecten die geschikt lijken. Doel is natuurlijk de cliënt aan een passende dagactiviteit of vrijwilligerswerk met praktijkbegeleiding te helpen. Daarnaast hebben we de cursus Via Volte ontwikkeld. In 9 dagdelen oriënteren de deelnemers zich in groepsverband op hun eigen kennis, vaardigheden en motivatie op het gebied van maatschappelijke participatie. Zij ontvangen daarbij diverse trainingen in bijvoorbeeld presentatievaardigheden en assertiviteit en krijgen de keuze uit een aantal inspirerende en interessante workshops. Doel hierbij is dat de deelnemers weer zelf de regie kunnen nemen over hun leven en loopbaan.”

Aanmelding en overdracht
Meestal loopt de aanmelding voor dit traject via klantmanagers van sociale zaken van de gemeente Utrecht. Belangstellenden kunnen zich echter ook zelf aanmelden en altijd komen kennismaken. De begeleiding vanuit Volte stopt op dit moment na drie maanden. Uiteraard zorgt Volte voor een goede overdracht naar klantmanagers, activiteitenbegeleiders en eventueel richting hulpverlening.

In Volte bundelen  en delen Centrum Maliebaan, Altrecht Talent en Stichting Gids kennis en ervaring op het gebied van maatschappelijke participatie voor kwetsbare mensen.

Meer informatie:
C Menno van Piggelen
T (030) 292 65 15
E volte@stichtinggids.nl

Op de foto: Team van Volte

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support