Activiteiten kunnen mogelijk door de corona maatregelen tijdelijk zijn aangepast.
Neem contact op met de organisatie om er zeker van te zijn dat de activiteit plaatsvindt.

De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

werken in een moestuin

de groene golf

Utrecht, donderdag 6 december 2018

Werk je graag buiten? Ga dan aan de slag in stadstuin De Klopvaart in Overvecht. Hier beheert De Groene Golf, een bedrijf voor arbeidsmatige dagactivering in het groenonderhoud, een moestuin waar je groenten kunt verbouwen.

Onder begeleiding van hovenier Michiel Kok voer je allerlei werkzaamheden uit, zoals oogsten, planten, snoeien en wieden. In een klein team, zonder stress en in je eigen tempo. Er is regelmatig tijd voor een pauze.

Je werkt op donderdagen van 10.00-15.00 uur. `We werken het jaar rond. Bij goed weer in de winter gaan we snoeien en hout kloven`, vertelt Michiel, die naast hovenier ook eigenaar is van De Groene Golf. `Bij slecht weer gaan we naar de kas waar het warm en droog is. Daar doen we verschillende klussen zoals oogsten en wieden. In de zomer zijn we buiten bezig op verschillende plekken in de omgeving Culemborg, Houten, Nieuwegein en Utrecht. `De klus hoeft niet af, dus geen stress en als vakbekwaam hovenier zorg ik voor goed werk`, legt hij uit.

Deze arbeidsmatige dagbesteding is bedoeld voor mensen met een psychische kwetsbaarheid, verslavingsachtergrond of een licht verstandelijke beperking. Een van de deelnemers is Walandis: `Ik wil graag kennis opdoen over het groen, leren samenwerken en praten in een groep. Ik vind het fijn om in mijn eigen tempo te werken en niet opgejaagd te worden.`

Als vergoeding voor het werk krijg je een gratis lunch en een deel van de groenten uit de moestuin. De rest wordt verkocht. Naast werken in deze moestuin ga je soms ook aan de slag in tuinen van ouderen, zoals Winny. `Ik vind het erg prettig, want ik kan mijn tuin niet meer alleen bijhouden`, vertelt ze. `De deelnemers doen dat op een rustige en prettige manier.`

Meer informatie over het moestuinproject
Heb je interesse in dit groene project? Je kunt je aanmelden via je begeleider of degene die je pgb beheert via het moestuinproject stadstuin De Klopvaart.


Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support