De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

krijg de groene vingers

Utrecht, donderdag 2 mei 2024

Wie houdt er nou niet van tuinieren? Lekker met je handen wroeten in de aarde en buiten bezig zijn tussen prachtige bloemen en het groen. Kennis van tuinieren te hebben hoeft niet. Bij stadstuin Food for Good is iedereen welkom, met of zonder ondersteuningsvraag. Een groene plek voor alle Utrechters die een veilige omgeving zoeken.

De stadstuin in Park Transwijk, middenin Kanaleneiland, is een sociale tuinderij. Onder vakkundige begeleiding werken vrijwilligers in de tuin en worden er groenten, fruit, kruiden en bloemen verbouwd voor de buurt. De oogst is bedoeld voor de moestuinders, verkoop op de tuin en op bestelling, waaronder groentepakketten aan de wijk. Zo voorziet Stadstuin Food for Good de wijk van gezond voedsel. Daarnaast vormt de tuin een groene oase waar mensen elkaar kunnen ontmoeten, een praatje maken en samenwerken.

Stadstuin Food for Good biedt een plek voor alle Utrechters die een veilige omgeving zoeken. Een omgeving waarin ze zelf de intensiteit van het sociale contact kunnen reguleren en waar nodig met ondersteuning de keuze kunnen maken tussen samenwerken en alleen werken.

meer informatie?

Stadstuin Food for Good kan hulp gebruiken van maandag tot en met donderdag. En wat gelijk leuk meegenomen is; als dank voor je inzet ontvang  je groenten voor de helft van de prijs! 

Lijkt dit iets voor jou of wil je nog wat meer informatie opvragen? Lees hier alle informatie over de stadstuin en organisatie. 

  Terug naar overzicht

  venster sluiten

  venster sluiten

  hulp bij inloggen

  Bent u uw wachtwoord vergeten?
  Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

  Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

  Feedback en Support