De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

dinsdag 8 oktober 2013

Amsterdamse participatiemarkt

De slogan van de 8e editie van de Amsterdamse Participatiemarkt is "De markt op". Op dinsdag 26 november staat De Meervaart weer helemaal in het teken van leren,werken en doen. Iedereen die door omstandigheden op dit moment niet werkt, niet naar school gaat, maar graag weer aan de slag wil, is van harte welkom. Ontdek welke activiteit bij je past. Laat je informeren, wandel het culinaire plein op, breng een bezoek aan de pop up shops, volg een workshop of ontvang zinvolle sollicitatietips. Het kan allemaal! Ook voor verwijzers, standhouders, sociale firma’s en bedrijven is de markt een uitgelezen kans om kennis te maken met het enorme activiteitenaanbod en de mensen erachter.

Lees verder

dinsdag 6 augustus 2013

Verwendag voor ouders van een kind met autisme

Marijke en Michiel van Kempen waren de eersten die zich opgaven voor de editie van de verwendag van 2013. “Op de Verwendag realiseer je je pas hoeveel tijd je normaliter kwijt bent aan het uitleggen wat je kind mankeert” zegt Marijke. “Ik doe dat al niet meer” zegt Michiel, “kost veel te veel energie.” 
Autisme
Dochter Rosa van Marijke en Michiel van Kempen heeft MCDD, een ontwikkelingsstoornis in het autistisch spectrum. Dat maakt dat alles de hele dag thuis om haar draait. “Ze stelt continu vragen, over alles: ’wie heeft die letters bedacht die zo op elkaar lijken? Waarom is de klok tot twaalf en ons getallenstelsel tot tien?’. En daar blijft ze dan in hangen” vertelt Marijke. 

Lees verder

dinsdag 18 juni 2013

Pop-up diners op 22 juni: kom thuis in je wijk met Resto VanHarte

Utrecht viert Vrede, en van 21 tot en met 23 juni is dat Vrede in de buurt. Op 21 juni trekken we in parade naar het stadscentrum, en op 22 juni is het tijd om lekker thuis te komen in onze eigen wijk. Resto VanHarte maakt dat gezellig, door met allerlei leuke buurtorganisaties een buurtdiner te organiseren. Met andere wijkbewoners maken we een mooi diner en dat serveren we op pleinen, terrassen, in tuinen... Onder de bomen zetten we tenten op, dekken we de tafels en er komt een klein podium te staan waar talenten uit de wijk een lekker sfeertje maken.

Lees verder

maandag 3 juni 2013

The Colour Kitchen: The Colour Kitchen at Work, Café de Pionier Utrecht

Op alle locaties van The Colour Kitchen zijn nieuwe leerlingen gestart met hun opleiding, 45 in totaal. De leerlingen zijn op dit moment bezig met het introductieprogramma waarin kennismaking met The Colour Kitchen, het vak en met elkaar centraal staat.

De leerlingen hebben een druk en divers programma. Zoals altijd gaan de leerlingen kennismaken met hun collega’s op andere locaties en wordt het teamgevoel gestimuleerd tijdens de inmiddels bekende teambuildingsdagen. Een mooi begin van een uitdagend jaar met een mooi doel in het vooruitzicht, een diploma en een baan!

Lees ook hieronder het enthousiaste verhaal van een van de leerlingen van The Colour Kitchen!

Lees verder

vrijdag 1 februari 2013

Utrecht Cares: vrijwillige hulp voor maatschappelijke organisaties

Utrecht Cares is een eigentijdse vrijwilligersorganisatie. Door vrijwilligerswerk 100% flexibel te maken, activeren zij jonge, hoogopgeleide Utrechtenaren om vrijwilligerswerk te doen. Met een poule van inmiddels 1200 enthousiaste vrijwilligers ondersteunt Utrecht Cares de maatschappelijke organisaties in de stad Utrecht. Maakt uw organisatie al gebruik van deze flexibele hulpbron?

Lees verder

vrijdag 11 januari 2013

Weblog 5, pilot Herstel in Kanaleneiland

Tot en met december 2013 vindt de pilot  `Herstel`  plaats in Kanaleneiland. Op JeKuntMeer is de komende tijd regelmatig te lezen hoe het met de pilot gaat, gezien door de ogen van de betrokken beleidsmedewerker Martin Bluijs. 

Lees verder

Meer uit de praktijk

 1. 2021
 2. 2020
 3. 2019
 4. 2018
 5. 2017
 6. 2016
 7. 2015
 8. 2014
 9. 2013
 10. 2012
 11. 2011
 12. 2010
 13. 2009


Heeft u zelf leuk nieuws, of een activiteit die u onder de aandacht wilt brengen, mail ons dan!

nieuwsbriefvenster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support