De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

donderdag 2 december 2010

Altrecht Talent: Mode met een Missie

Bij Altrecht Talent, locatie De Boog aan de Oude Gracht 364 staan op de bovenverdieping van dit statige grachtenpand een flink aantal naaimachines. Sinds februari 2008 is de zolderetage namelijk in gebruik als modeatelier van Mode met een Missie waar kwetsbare vrouwen onder begeleiding van professionele coupeuses de fijne kneepjes van het naaivak leren.

Lees verder

vrijdag 8 oktober 2010

Cumulus Welzijn: De lopers liggen uit!

Woon je in Utrecht Overvecht en wil je graag andere buurtbewoners ontmoeten om samen mee te koken en te eten? Dat kan. Want welzijnsorganisatie Cumulus legt elke dinsdag de loper uit speciaal voor mensen met een beperking. De Rode Loper nodigt mensen uit in buurthuis De Boog en De Blauwe Loper ligt uit bij buurtflat Kasaïdreef.

Lees verder

woensdag 8 september 2010

Moestuin Maarschalkerweerd: Een tuin met zorg

Waar de stad aan de zuidoostkant van Utrecht overgaat in land, meandert de Kromme Rijn en ligt Moestuin Maarschalkerweerd. Dit bijzondere project met tuin, moestuinwinkel en lunchcafé, biedt dagbesteding en arbeidsintegratie aan mensen met een grotere afstand tot de arbeidsmarkt.

Lees verder

zondag 8 augustus 2010

Volte: Met Volte in 3 maanden actief

Samenwerkingsverband Volte heeft in opdracht van de gemeente Utrecht een matchinstrument ontwikkeld voor cliënten op trede 0, 1 en 2 op de re-integratieladder. Het is de bedoeling dat deze mensen samen met een trajectbegeleider van Volte in drie maanden passende dagbesteding  vinden waarmee ze actief aan de slag kunnen gaan.

Lees verder

vrijdag 16 juli 2010

Stichting Beschermende Woonvormen Utrecht (SBWU): Legobouwers gezocht


Ze bestaan al meer dan een halve eeuw, de gekleurde kunststofblokjes uit Denemarken die de naam LEGO dragen. Het beroemde speelgoed is inmiddels uitgegroeid van een paar plastic steentjes tot meer dan 10.000 onderdelen waarmee van alles en nog wat gebouwd kan worden. Sinds januari is ook een aantal cliënten van SBWU in de ban van LEGO. Zij zoeken nog collega-cliënten om samen van oude LEGO weer nieuwe objecten te maken.

Lees verder

dinsdag 8 juni 2010

Stichting Gids: Gids helpt je aan het werk

Stichting Gids helpt mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt bij hun tocht naar re-integratie. Gids heeft contracten met de gemeente Utrecht en omstreken, maar heeft ook veel klanten met een persoonsgebonden re-integratiebudget. Mensen met een bijstandsuitkering die een eigen re-integratieplan willen maken en voor ondersteuning kunnen aankloppen bij Gids.

Lees verder

zaterdag 8 mei 2010

Atelier Totem: Maken wat je wilt

Atelier Totem is een dagbestedingscentrum in Zeist. Iedereen die graag met zijn of haar handen werkt is hier welkom. Het Atelier heeft een enorm assortiment aan mogelijkheden om je in allerlei vormen van creativiteit of kunstzinnigheid uit te leven. Van pottenbakken tot edelsmeden, van glas in lood tot gipsgieten. Schilderen, brons gieten, zelf meubels maken, alles is mogelijk. Je kunt ook "gewoon" klussen: weer dingen oppakken waar je vroeger handig in was. Zoals een parketvloer leggen of een keuken bouwen. In het Atelier valt ook op dit gebied nog genoeg te doen.

Lees verder

maandag 8 maart 2010

Emmaus: Emmaus voor mens en milieu

Emmaus Parkwijk (onderdeel van Emmaus Domstad) vangt mensen op die in een probleemsituatie verkeren en biedt hen de mogelijkheid om hun leven weer op te bouwen.
Voor mensen die een dak boven hun hoofd missen zijn de woongemeenschappen een rustpunt. Hier kan je samen wonen, werken en delen met mensen die om idealistische redenen voor het leven in een Emmausgroep hebben gekozen.
Maar je kunt er ook voor kiezen om alleen te gaan werken in de werkplaats van de kringloopwinkel en de winkel zelf, om samen met hen goede en gebruikte spullen weer een tweede leven te geven.

Lees verder

maandag 1 februari 2010

De Tussenvoorziening: Een maatje biedt structuur

Vriendendienst Utrecht

Er zijn in Nederland zo’n 60 vriendendiensten actief, waaronder de vriendendienst in Utrecht. Het concept waarmee zij werken is overal min of meer hetzelfde: de vriendendienst biedt maatjescontacten met vrijwilligers voor mensen met een psychiatrische achtergrond.

Lees verder

vrijdag 1 januari 2010

Veld 42: Eindelijk toegejuicht

Dutch Homeless

Kees Grovesteijn (Veld 42) organiseert het Dutch Homeless voetbal in Utrecht. En dat doet hij met verve. Als je met hem zit te praten dan begrijp je wat mensen nodig hebben om (weer) mee te durven doen: ruimte om jezelf te mogen zijn en een omgeving die vertrouwen in je heeft. Maar ook: mensen die een inzet van je verwachten, hoe klein ook.
Aan het gesprek neemt ook Coen deel. Hij is als deelnemer begonnen en geeft inmiddels zelf voetbaltrainingen bij Veld 42. Het Homeless voetbal is bedoeld voor dak- en thuislozen, en voor mensen met psychiatrische en/of verslavingsproblematiek. Er trainen inmiddels Homeless teams in 12 steden, en 1 keer per jaar wordt er een nationale voetbalcompetitie gehouden: de Dutch Homeless Cup. De Nederlandse kampioen gaat door naar de Homeless World Cup.

Lees verder

Meer uit de praktijk

 1. 2021
 2. 2020
 3. 2019
 4. 2018
 5. 2017
 6. 2016
 7. 2015
 8. 2014
 9. 2013
 10. 2012
 11. 2011
 12. 2010
 13. 2009


Heeft u zelf leuk nieuws, of een activiteit die u onder de aandacht wilt brengen, mail ons dan!

nieuwsbriefvenster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support