De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

Jekuntmeer.nl live in Utrecht!

Utrecht, woensdag 3 februari 2010

Feestelijke lancering Jekuntmeer.nl

Maandag 1 februari was het dan eindelijk zover: de Utrechtse versie van Jekuntmeer.nl ging van start! Begeleid door wervelende limericks van de 2 gastvrouwen, werden de wethouders mevrouw Spit (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) en de heer van der Sluijs (Welzijn en Publieksdienstverlening), uitgenodigd om de website officieel te lanceren en in gebruik te nemen.

In zijn toespraak vertelde Wethouder van der Sluijs enthousiast dat de website een prachtig instrument is welke precies het plan van aanpak Maatschappelijke Opvang ondersteund: in 2012 kwetsbare burgers in Utrecht toeleiden naar dagbesteding. Aansluitend hierop sprak mevrouw Spit de verwachting uit, dat vanaf nu ook de kwetsbaardere burgers van Utrecht actiever kunnen gaan deelnemen aan de maatschappij.

De website ontsluit het aanbod voor kwetsbare burgers in Utrecht. Ook professionals kunnen vanaf nu snel, betrouwbaar en gericht vraag en aanbod matchen. Uit de verhalen van vier ervaringsdeskundigen bleek hoe belangrijk de activeringsprojecten in hun leven zijn. Zoals een van hen verwoorde: “Je voelt je weer mens!”

Volgens de initiatiefnemers Cees van Helvert (ADSU) en Martin Bluijs (Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling gemeente Utrecht), is de totstandkoming en implementatie van de website een “verhaal van enthousiasme “. “Het brengt organisaties bij elkaar, laat hen met elkaar kennis maken en van elkaar leren. Het is een middel om samenwerking en communicatie te versterken.”

Corine van de Burgt van Stichting De Omslag, ontwikkelaar van het instrument in Amsterdam, gaf aan blij te zijn dat de website vanaf nu in Utrecht te gebruiken is. "Ook Leiden en Den Haag zullen in het voorjaar volgen." "Stichting De Omslag zal blijven werken aan de ontwikkeling van de website om een zo optimaal mogelijk gebruik te realiseren voor zowel aanbieders, verwijzers als klanten."

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support