De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

14 december 2010

Present wil Utrecht mooier maken

Klussen bij mensen die dat nodig hebben of sociaal aan de slag: Stichting Present Utrecht wil een brug zijn tussen mensen die willen geven en mensen die hulp nodig hebben. Groepen vrijwilligers kunnen zich bij Present opgeven via de website www.stichtingpresent.nl/utrecht.

Lees verder

13 december 2010

Een inspirerende Dag van de Activering

Op woensdag 1 december, een ijskoude dag, werd de Dag van de Activering georganiseerd voor medewerkers en cliënten van Utrechtse (O)GGZ en Maatschappelijke Opvang instellingen. De dag werd gehouden in Stadion Galgenwaard, een prachtige locatie met uitzicht op het veld van FC Utrecht. Uniek aan de dag was dat de dag werd georganiseerd door Aan de slag in Utrecht: een samenwerkingsverband van diverse Utrechtse zorginstellingen voor Maatschappelijke Opvang, (O)GGZ en (L)VG. Samen met het samenwerkingsverband van cliëntenraden De Achterkant en de Stadsbrug. In het programma kwamen daardoor belangrijke thema’s rond activering voor cliënten en begeleiders goed aan bod.

Lees verder

2 december 2010

Spritueel Theehuis van start

In september 2010 zijn tweewekelijkse ontmoetingen in het "Spiritueel Theehuis" gestart. Iedere eerste en derde maandagavond van de maand bent u welkom bij de laagdrempelige gratis bijeenkomsten waar zingeving, wereldbeschouwing, spiritualiteit en filosofie centraal staan. De nadruk ligt daarbij op informeel gesprek en elkaar ontmoeten.

Lees verder

28 oktober 2010

Nabestellen foto`s Jekuntmeer! Sportdag

Wil je nog even nagenieten van de Jekuntmeer! Sportdag? Op de website van Remke Spijkers, de fotograaf van de Sportdag kan je de foto`s bekijken. Je vindt hier ook een nabestelservice waar je afdrukken van de foto`s kunt bestellen.

Lees verder

11 oktober 2010

Nieuw seizoen Zinnenprikkels SBWU

In september is op de Oude Gracht 243 in cursuscentrum Lazuli, de lente-zomerreeks van de workshops Zinnenprikkels gestart. Het zijn interactieve workshops, dat wil zeggen dat de uitwisseling van eigen kennis, ideeën en ervaring centraal staat. Er wordt daarom veel ruimte geboden aan discussie, meedoen en uitproberen.

Lees verder

2 oktober 2010

Financiële opruimingsdienst

Voor cliënten met schuldenproblematiek en problemen met de financiële huishouding heeft Volte een nieuw project ontwikkeld: de financiële opruimingsdienst. Het doel is om een overzichtelijke en inzichtlijke huishoudadministratie op te zetten. Indien nodig kan Volte snel doorverwijzen naar passende financiële hulpverlening. Dit alles creeërt ruimte voor andere dingen, zoals een activeringstraject.

Lees verder

9 september 2010

Kurz & Bagdad knippen samen

Op 24 augustus ontmoette de eigenaar van kapperszaak `Kurz haar & make up` kapper Bagdad in De Stadsbrug. Samen knipten ze bezoekers en vertelden elkaar over de verschillende wegen die zij in het kappersvak zijn gegaan. 

Lees verder

1 september 2010

Met gepaste kleding succesvol solliciteren

Ga je solliciteren en heb je geen geld voor een nieuwe, representatieve outfit? Bij Dress for Success kan je terecht voor nieuwe of bijna nieuwe kleding. Neem je uitnodiging voor een gesprek of verwijzing van je coach mee naar de winkel. Als het solliciatiegesprek succesvol verloopt en je wordt aangenomen, dan krijg je een tweede  set kleren cadeau!

Lees verder

26 augustus 2010

Werken bij de Voedselbank

Het project PLUSpunten (onderdeel Stichting De Tussenvoorziening) bestaat uit zes voedselbank locaties in Utrecht, en is op zoek naar vrijwilligers. 

Lees verder

18 augustus 2010

Verloren jaren

Hoe is het om schizofreen te zijn? En om stemmen in je hoofd te horen? Filmmaker Bas Labruyère heeft op basis van zijn eigen ervaringen een film over schizofrenie gemaakt, met als titel Verloren Jaren.

Lees verder

30 juli 2010

René Leermakers nieuwe directeur Altrecht Talent

De Raad van Bestuur heeft per 1 augustus 2010 René Leermakers benoemd tot directeur Altrecht Talent. Hij volgt Mieke van Dommelen op die onlangs vertrok en haar eigen bedrijf startte.

Lees verder

26 juli 2010

Time-out voor dak- en thuislozen

Stichting Ontmoeting biedt een voorziening waar dak- en thuislozen op een ongedwongen manier tot rust kunnen komen. De Time-outvoorziening is gelegen in een mooie omgeving, in Hummelo (nabij Zutphen).

Lees verder

19 juli 2010

Via Volte Summerschool

In augustus gaat de Via Volte Summerschool van start. Tijdens deze gratis empowermenttraining leren mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt weer zelf de regie te nemen over hun leven en loopbaan. Vijf dagdelen basistraining worden afgewisseld door drie dagdelen workshops naar eigen keuze.

Lees verder

13 juli 2010

Even voorstellen...

Er is een stedelijk projectleider activering aangetrokken die onder de noemer van Aan de slag in Utrecht uitvoering gaat geven aan het convenant ‘Naar burgerschap en baan’. Zijn naam is Clyde Echteld en hij is gehuisvest op het Dagactiviteitencentrum Stadsbrug, Van Sijpesteijnkade 42.

Lees verder

8 juli 2010

Personenvervoer bij Stichting Lapso

Stichting Lapso biedt personenvervoer aan in en rond Utrecht. Een chauffeur brengt mensen die in een beschermende situatie wonen of ambulante zorg krijgen naar zorgboerderij, het ziekenhuis of de tandarts met een auto van de stichting. Er is laatst zelfs een ritje geweest naar het Dolfinarium voor een gezin met een moeder met straatvrees en haar zoontje die op dat moment in het ziekenhuis lag.

Lees verder

24 juni 2010

Naar burgerschap en baan

Op donderdag 24 juni ondertekenen wethouder Volksgezondheid en Welzijn Victor Everhardt en de Utrechtse opvang- en zorginstellingen een convenant ‘Naar burgerschap en baan’. De betrokken partijen maken zich samen sterk voor dagbesteging en re-integratie voor cliënten uit de maatschappelijke opvang en geestelijke gezondheidszorg in Utrecht.

Lees verder

3 mei 2010

Utrecht Underground

Hoog Catharijne tien jaar geleden. Veel mensen herinneren zich vast nog wel de vele daklozen die daar hun toevlucht zochten. En het Smakkelaarsveld, dat destijds één grote dealplek was. Dat is nu heel anders, maar de verhalen bestaan nog steeds. De gidsen van de stadswandeling zijn (ex-) verslaafden en daklozen. Zij nemen geïnteresseerden mee naar `Utrecht Underground`, de plekken waar zij voorheen overleefden, rondhingen en hun drugs gebruikten.

Lees verder

27 april 2010

Hoog bezoek voor De Stadsbrug

Dat burgemeester Wolfsen op dinsdagmiddag 20 april De Stadsbrug zou bezoeken, was al bekend. Eveneens dat hij vergezeld zou worden door een gezelschap uit Den Haag. Toen vervolgens Hare Majesteit Koningin Beatrix uit de bus stapte, was dit een geweldige verrassing voor het team van Stichting Beschermende Woonvormen Utrecht, Altrecht Talent en Bureau Dagloon van Centrum Maliebaan.

Lees verder

20 april 2010

Wegwijs in de Wijk

Sommige mensen vinden het lastig om contact te leggen met buurtgenoten of zouden graag hulp willen bij het vinden van activiteiten in hun eigen wijk. Voor die mensen is er Wegwijs in de Wijk.

Lees verder

6 april 2010

Lammetjes op de zorgboerderij

Zoals ieder jaar is het ook nu weer genieten van de jonge lammetjes op de zorgboerderij.

Lees verder

22 maart 2010

Nieuwe huisstijl voor Bureau Dagloon

Bureau Dagloon is een uitzendbureau voor mensen met een maatschappelijke beperking. Ze krijgen vakkundige begeleiding en een eerlijk loon. Op deze manier worden ze in staat gesteld om weer een zelfstandig leven op te bouwen.
Voorheen was het bureau op internet te vinden via www.bureaudagloon.nl Het adres is nu anders: www.bureaudagloon.eu

Lees verder

10 maart 2010

werken voor FC Utrecht

Misschien denk je bij De Moestuin niet direct aan schoonmaken. Dat kan kloppen. Maar de tuin ligt direct naast Stadion Galgenwaard. En daar zijn wij dus ook actief.

Lees verder

19 februari 2010

Toneelgroep spotlicht speelt: "Als de dood voor de nachten"

Op een humoristische en tevens beklemmende manier laten de acteurs hun eigen ervaringen als dak- en thuisloze zien, maar ook de dilemma`s van diegenen die hulp en zorg bieden aan deze mensen. Hier wordt de toeschouwer, met of zonder dak, aan het denken gezet.

Lees verder

18 februari 2010

selectie Dutch Homeless cup van start

Dinsdag 23 en vrijdag 26 februari worden de selectietrainingen voor de Dutch Homeless Cup gehouden. Daar wordt bekeken welke enthousiaste mannen en vrouwen gaan voetballen tijdens de voorrondes van het Nederlands kampioenschap.

Lees verder

15 februari 2010

Marokkaanse theeceremonie op de internationale vrouwendag

8 maart a.s staat de Altrecht Talent locatie de Boog in het teken van de internationale vrouwendag. Alle vrouwelijke clienten zijn vanaf 14.00 van harte welkom en worden begroet met een high tea/Marokkaanse theeceremonie

Lees verder

8 februari 2010

GIRO d’ITALIA IN UTRECHT

Zaterdag 8 mei doet Altrecht Talent mee aan de  toerversie van de GIRO etappe. Cliënten, personeel en andere geïnteresseerden zijn van harte welkom om mee te fietsen.

Lees verder

3 februari 2010

Jekuntmeer.nl live in Utrecht!

Feestelijke lancering Jekuntmeer.nl

Maandag 1 februari was het dan eindelijk zover: de Utrechtse versie van Jekuntmeer.nl ging van start! Begeleid door wervelende limericks van de 2 gastvrouwen, werden de wethouders mevrouw Spit (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) en de heer van der Sluijs (Welzijn en Publieksdienstverlening), uitgenodigd om de website officieel te lanceren en in gebruik te nemen.

Lees verder

1 februari 2010

Opening expositieruimte van Totem

Op vrijdag 22 januari is de nieuwe expositieruimte van Atelier Totem geopend!

Lees verder

21 januari 2010

Reinaerde biedt korting en acties met klantenkaart

De ondernemingen van Reinaerde willen graag iets extra ’s doen voor hun vaste klanten. Daarom introduceerden zij in december 2009  de klantenkaart. Deze kaart geeft direct aan de kassa 10% korting op alle bestedingen in de winkels, ateliers en horecagelegenheden van Reinaerde in de regio Utrecht.

Lees verder

11 januari 2010

Ongekend talent

Ceriel vindt met zijn werk in de bediening van restaurant De Boog de balans terug in zijn leven. Diana is van de straat en geeft rondleidingen langs bijzondere undergroundplaatsen in Utrecht.

Lees verder

4 januari 2010

Kerstviering 2009 werd Nieuwjaarslunch 2010

De geplande kerstviering op 23 december moest helaas worden afgelast. Er lag nog té veel sneeuw. De regiotaxi`s hadden al een paar dagen niet gereden. Dus werd het dit jaar een Nieuwjaarslunch.

Lees verder
 1. 2024
 2. 2023
 3. 2022
 4. 2021
 5. 2020
 6. 2019
 7. 2018
 8. 2017
 9. 2016
 10. 2015
 11. 2014
 12. 2013
 13. 2012
 14. 2011
 15. 2010


Heeft u zelf leuk nieuws, of een activiteit die u onder de aandacht wilt brengen, mail ons dan!

nieuwsbriefvenster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support