De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

Kurz & Bagdad knippen samen

Utrecht, donderdag 9 september 2010

Op 24 augustus ontmoette de eigenaar van kapperszaak `Kurz haar & make up` kapper Bagdad in De Stadsbrug. Samen knipten ze bezoekers en vertelden elkaar over de verschillende wegen die zij in het kappersvak zijn gegaan. 

Eigenaar Jaco van de bekende Utrechtse kapsalon Kurz haar & make up steunt zijn collega en knipt graag een ochtend met hem mee. “Ik haalde vroeger ook wel eens daklozen van de straat om ze een knipbeurt aan te bieden. Daar knapt ieder mens van op”, aldus Jaco van Kurz haar & make up. “Dus toen de SBWU mij benaderde om dit initiatief te bezoeken, heb ik geen moment getwijfeld.” Ook kapper Bagdad is tevreden met de steun van zijn vakgenoot. “Ik heb bijvoorbeeld veel ervaring in het scheren van figuren, maar minder in het knippen van dames. Misschien kunnen we dus iets van elkaar leren.”
Beide jonge mannen kennen het kappersvak als geen ander. Bagdad groeide op in een kappersfamilie en knipte in de dagopvang Catharijnehuis, het Willem Arntzhuis en op de Stadsbrug. Tegen een kleine vergoeding levert hij werk van betekenis. Jaco begon in een kleine kapsalon en is nu eigenaar van een trendy kapperszaak in de binnenstad van Utrecht met dertien man personeel. Samen knipten ze een ochtend op en wisselden hun ervaringen uit. “Bagdad verdient misschien minder, maar heeft veel persoonlijke vrijheid. Ik heb respect voor het werk dat hij doet”, constateert Jaco.

De kapperszaak Tazrout van kapper Bagdad is één van de activiteiten die gevestigd is in De Stadbrug, naast o.a. een internetcafé, Bureau Dagloon, uitzendbureau voor dak- en thuislozen en project Utrecht Underground. Tazrout is geopend op dinsdag en woensdag van 10.00 tot 16.00 uur. De Stadsbrug is een samenwerkingsverband tussen de SBWU, Centrum Maliebaan en Altrecht Talent.

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support