De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

Nabestellen foto`s Jekuntmeer! Sportdag

Utrecht, donderdag 28 oktober 2010

Wil je nog even nagenieten van de Jekuntmeer! Sportdag? Op de website van Remke Spijkers, de fotograaf van de Sportdag kan je de foto`s bekijken. Je vindt hier ook een nabestelservice waar je afdrukken van de foto`s kunt bestellen.

Fotografie: Remke Spijkers

Was jij ook aanwezig bij de Jekuntmeer! Sportdag die gehouden werd op 8 september in Klein Galgenwaard...? Via de volgende link kan je de foto`s op je gemak bekijken en er is een mogelijkheid om de foto`s na te bestellen.

Ga naar: http://www.oypo.nl/remkespijkers

Hieronder vind je nogmaals het verslag van de dag afgedrukt:

Regen. Kou. Erg lekker weer was het niet op 8 september. Wie richting de Mytylweg trok en daar even rondkeek zag vooral nat gras en lege sportvelden. Op één uitzondering na. De velden van Klein Galgenwaard werden druk bespeeld, ondanks de aanhoudende nattigheid. En dat allemaal in het kader van de Jekuntmeer! Sportdag die woensdag plaatsvond.

De Jekuntmeer! Sportdag richt zich op mensen met ondermeer verslavingsproblematiek of psychische problemen. Een doelgroep voor wie sporten erg waardevol, maar in het reguliere systeem ook lastig kan zijn. Daarom is er een specifiek sportaanbod, dat rekening houdt met de problemen waar de doelgroep tegenaan loopt.
 
Dat er genoeg animo is voor zo`n sportactiviteit bleek wel tijdens de Jekuntmeer! sportdag. Het weer mocht dan behoorlijk tegenvallen, het hield weinig mensen tegen. Er werd fanatiek gevoetbald of pogingen gedaan het boogschieten onder de knie te krijgen. Druipend van de regen maar ontzettend enthousiast keerde de deelnemers na hun sportactiviteiten weer naar binnen, waar ze direct de volgende activiteit inplanden.
 
Binnen was de zaal ook al vroeg gevuld. De les Zumba trok veel enthousiastelingen die geen seconde wilden missen, en al dansend de zaal bevolkten. Ook het kickboksen was erg populair, al snel stond iedereen zich, compleet met bokshandschoenen en scheenbeschermers, zich flink in het zweet te werken.
 
Jean Paul de Jong benadrukte tijdens de kick-off maar weer hoe belangrijk dit sportaanbod voor de doelgroep is. Sporten is gezond, maar brengt ook structuur aan in je leven. "Het leert je om te gaan met positieve resultaten, maar ook met tegenvallers" aldus de Jong. `Daar kun je ontzettend veel aan hebben in je dagelijkse leven."
 
"Je krijgt er ook veel zelfvertrouwen van!" voegde één van de jongeren toe die mee had geholpen tijdens de les kickboksen. "Ik heb zelf ADHD, en de lessen en het sporten hebben mij erg geholpen."

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support