De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

Time-out voor dak- en thuislozen

Utrecht, maandag 26 juli 2010

Stichting Ontmoeting biedt een voorziening waar dak- en thuislozen op een ongedwongen manier tot rust kunnen komen. De Time-outvoorziening is gelegen in een mooie omgeving, in Hummelo (nabij Zutphen).

Ieder mens heeft van tijd tot tijd rust nodig. Begrijpelijk dat mensen uitkijken naar de vakantietijd. Een periode van rust en bezinning om de accu weer op te laden. Dak- en thuislozen kennen zo’n rustperiode niet. Dagelijks worden zij geconfronteerd met hun problemen en zorgen en denken nauwelijks meer aan de toekomst.

Onderzoek heeft aangetoond dat dak- en thuislozen tot nieuwe keuzes komen tijdens een rustpunt in hun leven. Goed beschouwd is dat ook wel begrijpelijk. Juist tijdens rustperiodes komen we tot bezinning en maken we vaak nieuwe keuzes. Reden voor Ontmoeting om een time-outvoorziening te beginnen.

De praktijk bevestigt het onderzoek. Nu, tweeënhalf jaar na de opening, blijkt dat de time-outperiode voor 60 tot 70 procent van de gasten een positief effect heeft! Zij kozen er in die periode voor om verder aan hun problemen te gaan werken, bijvoorbeeld door opname in een verslavingskliniek, of het voorkwam een terugval naar het leven op straat.

De rustige omgeving met goede verzorging zorgt ervoor dat het leven bij de dag wordt omgebogen naar het nadenken over de toekomst. Vakantie vieren is echter niet echt aan de orde. Gesprekken met hulpverleners en uitgebreide werk- en activeringsmogelijkheden zorgen voor een zinvolle daginvulling. Bovendien, nu de dagelijkse basisbehoeften vervuld zijn, komen de echte problemen zoals schulden, eenzaamheid en psychische problemen des te meer op hen af.

Gemiddeld verblijft een gast zo’n zes weken in Hummelo. In één verblijfplaats krijgen jaarlijks zo heel wat dak- en thuislozen de kans om een nieuwe weg in te slaan. Een investering die onze naaste en de samenleving meer dan waard is!

Meer informatie
C Stichting Ontmoeting
T 030 - 635 40 90
E info@ontmoeting.org

Dit bericht is een bewerking van een artikel op de website van het Reformatorisch Dagblad.

Ga voor het volledige artikel naar: www.refdag.nl/opinie/opinie/dubbele_winst_in_vakantie_voor_dak_en_thuislozen_1_344836

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support