De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

2e Jekuntmeer! Sportdag

Utrecht, woensdag 11 mei 2011

Vrijwilligers stelen de show tijdens de 2de Jekuntmeer! Sportdag.


Dat je niet alleen van sporten gaat zweten, bleek wel na de drumact van Glenn Helder tijdens de kick-off van de Jekuntmeer! Sportdag op dinsdag 10 mei. De deelnemers luisterden gefascineerd naar de verhalen van deze voormalige voetbalinternational. Hij vertelde  open en eerlijk over de problemen die hij heeft gekend en vooral ook hoe hij daar nu mee omgaat. Toch was de komst van Glenn Helder niet het hoogtepunt van de sportdag voor de doelgroep sociaal kwetsbaren.

Sport voor een Toekomst 
Nadat alle deelnemers naar huis waren gegaan verlieten ook de vrijwilligers van Sport voor een Toekomst (een samenwerkingsverband tussen het Leger des Heils, Veld 42 en Stichting Klein Galgenwaard) moe maar voldaan het sportcomplex op Nieuw Welgelegen. Mensen die zich een dag lang inzetten voor het goede doel zijn al bijzonder, maar de inzet van deze groep vrijwilligers, die verbonden zijn aan diverse instellingen voor maatschappelijke opvang, verdient extra aandacht.

Cursusleider sportieve recreatie
Veld 42, een organisatie die op verschillende terreinen actief is voor de doelgroep sociaal kwetsbaren, speelt een belangrijke rol voor deze vrijwilligers. Sport wordt nadrukkelijk ingezet als middel om mensen verder te helpen. Mensen die via instellingen maatschappelijke opvang deelnemen aan sportactiviteiten worden intensief begeleid. Strikte afspraken en positieve coaching leiden er toe dat mensen stap voor stap structuur in hun leven krijgen. Deelnemers die gedurende langere tijd trainingen bezoeken, wordt de kans geboden om deel te nemen aan de cursus leider sportieve recreatie. Via Sport voor een Toekomst worden de deelnemers aan deze cursus actief ingezet bij maatschappelijke (sport)projecten. Tijdens de Jekuntmeer! Sportdag was het overduidelijk dat deze opzet vruchten afwerpt. De volgende stap is voor sommige vrijwilligers betaald werk.

Glenn Helder: je bent zelf verantwoordelijk
Glenn Helder gaf de deelnemers mee dat je niet altijd in de hand hebt wat er met je gebeurt. Hij vond echter vooral dat je altijd eerst jezelf in de spiegel moest aankijken, voordat je met je vingers naar een ander wijst. Verantwoordelijkheid nemen voor je daden, speelt volgens hem een belangrijke rol wanneer je weer de juiste weg in wilt slaan. Voor de vrijwilligers van Sport voor een Toekomst was dit na de sportdag een kleine moeite: zij konden terugblikken op een dag vol daadkracht en sportieve acties op het zonovergoten sportpark Welgelegen!

Wat is Jekuntmeer!?
Jekuntmeer! richt zich op mensen in de (O)GGZ. In deze doelgroep bevinden zich mensen met ondermeer verslavingsproblematiek of psychische problemen. Een doelgroep voor wie sporten erg waardevol, maar in het reguliere systeem ook lastig kan zijn. Daarom is een specifiek aanbod opgezet, dat rekening houdt met de problemen waar de doelgroep tegenaan loopt.
De Jekuntmeer! Sportdag is een project van de Gemeente Utrecht en wordt mede mogelijk gemaakt door de instellingen voor maatschappelijke opvang in Utrecht.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Hendrikjan Heijerman van de Gemeente Utrecht. De foto van de drumact van Glenn Helder is gemaakt door Kees Grovenstein van Veld42. Contactgegevens Veld 42: kees@veld42.nl , T: 06-11 38 7056

Meer informatie
C:
Hendrikjan Heijerman
T: (030)2840774
E: h.heijerman@utrecht.nl

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support