De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

6 november: Erkenning voor stille werkers

Utrecht, maandag 17 oktober 2011

Het hele jaar zorgen ze voor hun zieke naaste. Tijdens de Dag van de Mantelzorg krijgen mantelzorgers zelf even alle aandacht. Het evenement wordt in Utrecht gehouden op zondag 6 november. Ook krijgen Utrechtse mantelzorgers op de landelijke Dag van de Mantelzorg op donderdag 10 november een presentje thuisbezorgd.

Mantelzorg is geen vrijwilligerswerk. Mensen doen het omdat de zieke nu eenmaal hun naaste is, omdat ze graag voor hun vriend, partner, of familielid willen zorgen. Juist doordat ze er niet zomaar mee kunnen stoppen, raken mantelzorgers gauw overbelast. De gemeente Utrecht telt 48.000 mensen die lang of intensief voor een zieke naaste zorgen.  

Steunpunt Mantelzorg Utrecht organiseert de activiteiten rondom de Dag van de Mantelzorg in Utrecht. Op zondag 6 november zijn mantelzorgers uit de gemeente Utrecht van harte welkom op een gezellige middag in dagactiviteitencentrum Boogh aan de Operettelaan 629 in Utrecht, Leidsche Rijn. Er is een lunch, er zijn creatieve workshops (bloemschikken, buikdansen) en mantelzorgers kunnen bij professionals en bij elkaar advies vragen. De bijeenkomst duurt van 12.30 tot 17.00 uur.  

Entree is gratis, aanmelden (voor 1 november) is wel verplicht. Dat kan bij Steunpunt Mantelzorg Utrecht, 030-2361740 of via de website www.mantelzorgutrecht.com. Het Steunpunt regelt desgewenst ook vervoer. Kinderen en verzorgden mogen mee (in overleg), voor hen is opvang en een apart programma.  

Presentje voor mantelzorgers

Aangezien veel mantelzorgers aan huis zijn gebonden, stuurt Steunpunt Mantelzorg Utrecht op 10 november ook altijd een presentje aan de bij het Steunpunt bekende mantelzorgers. Geregeld worden deze mantelzorgers voor het presentje aangemeld door iemand uit hun omgeving. Ook voor het presentje moeten aanmeldingen voor 1 november binnen zijn.

Meer informatie
T. (030) 2361740
I. www.mantelzorgutrecht.com

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support