De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

Amsterdamse Participatie markt

Utrecht, vrijdag 4 november 2011

Op donderdag 17 november organiseren we in de Meervaart weer de Amsterdamse Participatiemarkt. U komt toch ook? Als voorproefje willen wij u graag informeren over wat u allemaal op de Participatiemarkt kunt verwachten. 

De markt
Om 10.00 uur openen we de deuren van de Participatiemarkt. Ruim 50 organisaties hebben zich inmiddels aangemeld. Dit jaar is extra aandacht voor organisaties die zich richten op ouderen en op vrijwilligersorganisaties. De jaarlijkse 55+ gemeentedag ging dit jaar namelijk niet door en 2011 is het Europees jaar van de Vrijwilliger.
Om bezoekers een beetje ‘richting’ te geven hebben we waar mogelijk een indeling in ‘pleintjes’ aangehouden. Zo staan vrijwilligersorganisaties zoveel als mogelijk bij elkaar, evenals ouderenorganisaties en organisaties die een aanbod hebben op het gebied van opleiding en werk.

Opening
Om 10.30 uur is de officiële opening van de markt. Burgemeester van der Laan zal daarbij aanwezig zijn, evenals een speciale gast. En het participatiemysterie wordt ontraadseld. Ja, want wat is er eigenlijk nodig voor een succesvol participatieproject? Dat vroegen wij ons steeds vaker af. Zo ontstond het idee voor een praktijkgids over het opzetten van succesvolle projecten. Wij gingen in heel Nederland op zoek naar participatieprojecten in de categorieën leren, werken en doen. Na onze oproep in het voorjaar werden 135 projecten aangemeld. Daaruit selecteerden we 35 projecten met een bijzonder concept waarvan er uiteindelijk 10 zijn bezocht en genomineerd. Welke 10 dat zijn, en welke 3 projecten zich beste project van Nederland in hun categorie mogen noemen, hoort u tijdens de opening. Dan wordt tevens de digitale praktijkgids gelanceerd.

Programma
Wat is er allemaal te doen tijdens de markt? U kunt natuurlijk gezellig rondlopen en u laten informeren bij de verschillende standjes. Maar ook kunt u aanschuiven bij het debat over de toekomst van participatie in Amsterdam. Wilt u liever iets met eten doen? Doe dan mee met de kookwedstrijd en strijd in een team van 5 voor het beste gerecht! Of doe mee met de kookworkshops die elk uur plaatsvinden.
En geniet deze dag ook van theater, films, nog meer workshops, een kopje koffie in het internetcafé en doe mee met de loterij.

Informatie: www.participatiemarkt.nl
Datum:
17 november 2011
Tijd: 10.00 - 16.00 uur
Locatie: Meervaart, Meer en Vaart 300, 1068 LE Amsterdam, www.meervaart.nl
Organisatie: Stichting De Omslag
info@deomslag.nl
www.deomslag.nl

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support